Cutremur în România! Unde a fost resimțit seismul

Alexandru Năstase   
în HotNews
18/10/2020, 11:47
Cutremur în România! Unde a fost resimțit seismul GALERIE FOTO
Seismul nu a avut o magnitudine mare, dar a fost resimțit în mai multe orașe. Sursa foto - facebook

Cutremur în România! Seismul a avut loc pe 18 octombrie, la ora 11:08:10. Acesta s-a produs în Muntenia, Ialomița, dar nu a avut un impact foarte mare.

Mai exact, seismul a fost unul slab cu magnitudinea 3.0, la adâncimea de 15km. Cutremurul a fost confirmat chiar de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizică Pământului.

Concret, seismul s-a produs în apropiere de mai multe orașe. Astfel, acesta a avut loc la 80km E de Bucureşti, 93km SE de Ploieşti.

Cutremur minor în România!

De asemenea, cutremurul a fost la 103km SV de Brăila, 120km NE de Ruse, 122km SV de Galaţi, 131km V de Constantă, 165km SE de Braşov, 166km NV de Varna, 178km E de Piteşti, 220km S de Bacău.

Vă readucem aminte că ultimul cutremur important din România s-a petrecut în urmă cu mai bine de o săptămână. Institutul Național de Fizica Pământului a anunțat că acesta a avut loc în zona seismică Făgăraș-Câmpulung.

Interesant este că seismul a avut o magnitudine de 4.0 grade și a putut fi simțit de către locuitorii din Valea Prahovei, care de obicei nu aveau parte de asemenea enevinemte.

Epicentrul seismului a fost localizat între Munții Bucegi-Leaota și Munții Teleajenului, între localitățile Sinaia și Comarnic.

Dacă ne raportăm la ultimul seism care a avut loc în apropiere de București, atunci trebuie să știți că acesta a avut loc la începutul lunii octombrie.

Din primele date furnizate, seismul s-a petercut în Muntenia, Giurgiu, la o adâncime de 2 kilometri și la doar 44 km de București.

 

 

Închide ×