News

Indonezia, lovită de un nou cutremur puternic. Locuitorii capitalei au ieşit în stradă cuprinși de panică

Indonezia a fost lovită, vineri, 14 ianuarie, de un nou cutremur puternic, după ce un altul cu magnitudinea de 7.3 pe Richter a avut loc la sfârșitul anului 2021.
14.01.2022 | 15:29
Indonezia lovita de un nou cutremur puternic Locuitorii capitalei au iesit in strada cuprinsi de panica
Cutremur puternic în Indonezia. Sursa foto: EMSC
ADVERTISEMENT

Cutremurele mari pare că se produc în lanț în Indonezia. Un nou seism a avut loc, vineri, 14 ianuarie, de data aceasta în largul insulei Java, cu o magnitudine de 6, 7 pe Richter, la ora locală 16:05 (09:05 GMT).

În Capitala țării, Jakarta, casele oamenilor au fost puternic zguduite, iar de teamă mulți indonezi au ieșit în stradă, atât după terminarea seismului, cât și în timpul evenimentului.

ADVERTISEMENT

Cutremur cu magnitudinea de 6,7 pe Richter în Indonezia

”Am fost foarte speriată, cutremurul s-a produs dintr-o dată şi a fost foarte puternic”, a spus o bonă din Jakarta, Ani, în vârstă de 38 de ani, citată de Reuters.

Bona mai spune că a luat rapid în brațe copilul pe care-l avea în grijă, atunci când a văzut cum se clatină locuința și a fugit pe scări, fapt care nu este recomandat de autorități.

ADVERTISEMENT

”Când am simţit că locuinţa începe să se clatine, l-am luat repede în braţe pe copilul angajatorului meu şi am fugit pe scări”, a mai adăugat femeia.

În provincia West Java și în Lampung, pe insula Sumatra, s-a simțit, de asemenea, destul de puternic mișcarea telurică.

ADVERTISEMENT

În provincia Banten s-au produs și pagube materiale. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu o școală afectată de seism.  Nu au fost raportate, momentan, victime.

Un seism cu magnitudinea de 7,3 pe Richter a mai avut loc pe 29 decembrie 2021 în Indonezia

Agenţia de meteorologie din Indonezia (BMGK) a transmis că nu s-a produs un tsunami din cauza seismului. Mișcarea telurică de față vine după un altul produs pe data de 29 decembrie 2021, cu magnitudinea de 7, 3 pe Richter.

ADVERTISEMENT

Cutremurul a izbucnit la ora locală 3:25, la o adâncime de 200 kilometri. A pornit, mai exact, din Kepulauan Barat Daya.

”A fost un cutremur lung și destul de puternic, dar din anumite motive, nu mulți oameni din clădirea noastră au fugit”, a scris o persoană pe Twitter.

Indonezia este o țară cu risc seismic ridicat. Este situată  în ”Cercul de Foc al Pacificului”, unde o varietate de plăci tectonice ale Pământului se unesc și așa se pot provoca mișcările telurice.

ADVERTISEMENT