Sport

Cutremur la Barcelona! UEFA ar putea să îi excludă pe catalani din cupele europene. Forul continental a deschis o anchetă. Update

Barcelona, exclusă din cupele europene! Aproape de titlu în La Liga, formația blaugrana ar putea primi o sancțiune gravă de la UEFA. Presa din Spania vuiește.
23.03.2023 | 15:31
Cutremur la Barcelona UEFA ar putea sa ii excluda pe catalani din cupele europene Forul continental a deschis o ancheta Update
Barcelona e lider în La Liga, la 12 puncte în fața lui Real Madrid. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
23-03-2023
13:38

Barcelona, anchetată de UEFA

Barcelona trăiește periculos după ce UEFA a deschis o anchetă cu privire la cazul de corupție în care sunt implicați catalanii, care au plătit sume uriașe către fostul vicepreşedinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor spanioli.

”UEFA deschide o anchetă în ‘cazul Negreira’ în care este implicată Barcelona. În conformitate cu articolul 31.4. Inspectorii de etică și disciplină UEFA vor efectua o investigație privind o posibilă încălcare a cadrului legal al UEFA”, a anunțat jurnalistul Fabrizio Romano.

Faptele de care este acuzată gruparea catalană sunt prescrise conform legilor sportive spaniole, însă UEFA poate lua măsuri. Deja forul continental se gândeşte să se alăture procesului, la fel ca federaţia spaniolă şi Real Madrid.

Regulamentul forului continental prevede că federaţiilor sau cluburilor implicate în orice activitate de influenţare a rezultatului vreunui meci la nivel naţional sau internaţional li se poate refuza participarea la competiţiile UEFA cu efect imediat. În această prevedere s-ar putea încadra implicarea FC Barcelona în cazul Negreira.

Barcelona are 12 puncte față de principala urmăritoare, Real Madrid, însă clubul ar putea primi o sancțiune drastică din partea UEFA, din cauza „afacerii Negreira”.

Barcelona, interzisă în Europa?! Scandalul de corupție pentru care catalanii ar putea să plătească scump

Cotidianul El Mundo a dezvăluit că Barcelona a plătit 7 milioane de euro în perioada 2001-2018 companiei Dasnil 95, condusă de Jose Maria Enriquez Negreira, fostul vicepreşedinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor spanioli, între 1994 şi 2018, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj.

ADVERTISEMENT

În urma acestui scandal, Barcelona și oficiali ai clubului, precum și Jose Maria Enriquez Negreira au fost puşi sub acuzare de justiţia din Spania pentru „corupţie”, „abuz de încredere” şi „fals în înscrisuri comerciale”.

Ca urmare, UEFA s-a sesizat de asemenea și urmărește cu mare atenție ancheta autorităților spaniole. Ziarul El Confidencial anunță că Barcelona ar putea fi declarată „ineligibilă pentru a participa la competiţiile europene din sezonul viitor”.

ADVERTISEMENT

UEFA a cerut informații oficial Federației Spaniole de Fotbal

Conform sursei, citate, forul european continental ar fi cerut deja printr-o scrisoare Federației Spaniole de Fotbal mai multe informații cu privire la situația juridică a Barcelonei în această speță.

Această problemă vine în condițiile în care catalanii se confruntă deja cu grave probleme financiare, iar calificarea în grupele UEFA Champions League asigură o parte importantă din bugetul clubului.

ADVERTISEMENT

O decizie drastică împotriva formației blaugrana ar putea destabiliza și mai mult clubul și să se ajungă într-o gaură fără fund, în condițiile în care Barcelona e pe primul loc în La Liga și poate câștiga și Cupa Regelui.

Cum îi consilia Jose Maria Enriquez Negreira pe cei de la Barcelona: „Pot să vă ajut cu VAR”

Publicația El Mundo a făcut noi dezvăluiri care arată cât de strânsă era relația dintre Jose Maria Enriquez Negreira și Barcelona: „Pot să vă ajut cu VAR. Ar fi fost mai bine cu mine. Dacă vă interesează, contactați-mă!”.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă cei din conducerea clubului nu au răspuns acestei oferte, tensiunea a crescut și mai mult, iar Barcelona stă deja pe un butoi de pulbere. Principalul vizat de anchetă este fostul președinte al catalanilor, Josep Maria Bartomeu, împotriva căruia procuratora spaniolă a depus deja o plângere penală.

„Să fie clar că Barca nu a cumpărat niciodată un arbitru şi nici nu a intenţionat să cumpere arbitri. Absolut niciodată. Greutatea faptelor îi contrazice pe cei care încearcă să schimbe naraţiunea”, a fost poziția fermă a actualului președinte, Joan Laporta, care consideră că se desfășoară o campanie de denigrare a clubului său.

ADVERTISEMENT