Sporturi

Cutremur la FR Karate!

Chiar dacă a reuşit în ultima perioadă cîteva lovituri de imagine, inclusiv vizita lui Antonio Espinos, conducătorul World Karate Federation, sosit la Bucureşti pentru a-şi manifesta sprijinul...
29.08.2014 | 15:45
Cutremur la FR Karate

Chiar dacă a reuşit în ultima perioadă cîteva lovituri de imagine, inclusiv vizita lui Antonio Espinos, conducătorul World Karate Federation, sosit la Bucureşti pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de activitatea recentă a Federaţiei României de Karate, preşedintele Lucian Băroiu ar putea avea parte de o surpriză incredibilă pe plan intern – sîmbătă, 30 august, va fi victima unui “puci” organizat de cei mai apropiaţi colaboratori ai săi.

Astfel, după ce în ianuarie 2013, Băroiu devenea preşedinte al FR Karate, oprind îndelungata “domnie” a lui Adrian Popescu Săcele, fostul conducător s-a repliat, reuşind să atragă de partea sa oameni ca Adi Ghinea, Cristi Bogza, Vasile Manea şi Cătălin Dan Puicea. Practic, de cînd a fost ales preşedinte, Băroiu a militat pentru unirea ramurilor din karate sub tutela FRK, ceea ce i-a atras antipatii în acest sport. Preşedintele crede că se va vota demiterea asta de către oamenii care i-au fost colaboratori şi e posibil ca Popescu Săcele să revină la fruntea FRK.

“Vor să obţină prin fals demiterea mea, dar îi asigur că nu renunţ la luptă. Voi continua folosind toate metodele legale, de a dovedi că aceşti oameni sînt nişte gropari pentru karate“, a explicat Băroiu, care are şi argumente legale – pentru a se putea organiza demiterea sa, actualul conducător consideră că se vor face încălcări flagrante ale statutelor şi regulamentelor. Acest lucru ar putea duce la răcirea relaţiilor cu Espinos şi World Karate Federation, ajungînd chiar la excluderea Federaţiei Române din WKF! Conflictul dintre Lucian Băroiu şi apropiaţii săi a demarat după ce actualul preşedinte a cerut socoteală pentru cheltuielile nejustificate din ultimii 17 ani, “opoziţia” contraatacînd inclusiv la adresa lui Costin Băroiu, fiul preşedintelui, practicant de karate de la vîrsta de 4 ani! Acesta va fi exclus din competiţii pentru că a refuzat să participe la campionate-fantomă, ţinta sa, ca sportiv, fiind WKF.

„Mi-am asumat rolul de vîrf de lance pentru Ghinea, Manea, Bogza şi Puicea. Le cer scuze domnilor Florentin Marinescu, Liviu Crişan, Aurel Pătru pe care i-am jignit prin acţiunile mele. Le garantez că indiferent sub ce formă voi activa în viitor în karate, voi colabora cu domniile lor în respect şi armonie, arătîndu-le că Băroiu nu e acel om conflictual pe care l-au simţit în ultima perioadă, ci dimpotrivă, e un karateka care îşi respectă trecutul şi viitorul… Pentru mine, sistemul de karate WKF are prima poziţie şi va fi prioritar în acţiunile mele“, a mai spus Lucian Băroiu.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!