Peste 445 de morţi şi 7100 de răniţi în urma cutremurului care a avut loc la graniţa dintre Iran şi Irak

Un cutremur care a avut loc la graniţa dintre Iran şi Irak a făcut prăpăd.
13.11.2017 | 07:49
Peste 445 de morti si 7100 de raniti in urma cutremurului care a avut loc la granita dintre Iran si Irak
ADVERTISEMENT

UPDATE: Bilanţul cutremurului de 7,3 grade produs duminică la graniţa dintre Iran şi Irak a crescut la 445 de morţi şi 7.100 de răniţi, potrivit presei locale, informează luni Xinhua.

UPDATE: Peste 400 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,3, care a avut loc duminică seară la graniţa dintre Iran şi Irak, iar alte peste 6. 700 de persoane au fost rănite relatează AP.

ADVERTISEMENT

Românul Ionuţ Ursu, aflat în Irak pentru un proiect umanitar medical, a scris pe pagina sa de Facebook, că seismul a durat două minute, precizând că oamenii s-au speriat foarte tare.

„În această seară la ora 20:27, aflându-mă in Irak, zona Erbil, am fost surprins de un cutremur de 7,6 grade, adâncime de 10 km. În zona nu s-au înregistrat pagube materiale, victime. Pot să spun ca oamenii au ieşit din case, iar unii s-au speriat foarte tare. Intensitatea cutremurului a durat aproximativ 2 minute. În această perioadă eu ma aflu in Irak pentru un proiect umanitar medical”, a scris Ionuţ Ursu pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

UPDATE 10:20:  Cel puţin 210 oameni au fost ucişi în urma cutremurului cu magnitudinea 7,3 grade care s-a produs la graniţa dintre Iran şi Irak, iar alte peste 1.700 de persoane au fost rănite. Echipele de salvare continuă să caute victimele sub dărâmături, potrivit autorităţilor din cele două ţări, scrie Reuters.

Cutremurul, cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter, a avut epicentrul la 32 de kilometri de oraşil irakian Halabja, la o adâncime de 33.9 kilometri. Seismul care a fost resimţit şi în Turcia a produs panică pe străzile capitalei irakiene Bagdad, iar oamenii au ieşit în stradă. În urma curemurului, la mai multe moschei din Bagdad şi alte localităţi din Irak s-au pus rugăciuni la difuzoare.

ADVERTISEMENT

Bilanţul cutremurului cu magnitudinea 7,3 pe scara Richter care a avut loc la graniţa dintre Iran şi Irak arată că cel puţin 145 de persoane au decedat, iar alţi peste 850 de oameni au fost răniţi, anunţă Reuters.  Mai mult, organizaţia Semiluna Roşie din Turcia a anunţat că a trimis o echipă de salvare de la Erbil în zona afectată din nordul Irakului. 

Cutremurlul de la graniţa dintre Iran şi Irak s-a produs la ora locală 19:18

Mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar alimentarea cu electricitate pe o rază de zeci de kilometri a fost întreruptă în urma cutremurului de la graniţa dintre Iran şi Irak. Seismul s-a produs la ora locală 19:18, în Kurdistanul Irakian, la o mică distanţă de graniţa cu Iranul. 

ADVERTISEMENT

Pe lângă Turcia, alte cinci ţări au mai resimţit cutremurul care a avut loc la graniţa dintre Iran şi Irak: Iordania, Israel, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Liban. Acest seism este unul dintre cele mai puternice cutremure produse în 2017 în lune.

Sursă: news.ro

 

ADVERTISEMENT
Tags: