Fotbal intern

Cutremur la Petrolul! Președintele a plecat după ultima umilință

27.04.2019 | 16:27
Cutremur la Petrolul Presedintele a plecat dupa ultima umilinta

Președintele clubului Petrolul Ploiești, Cristi Vlad, a plecat din funcție după ultima umilință îndurată în Liga 2 de gruparea prahoveană. ”Lupii galbeni” traversează o perioadă nefastă și au pierdut sâmbătă, pe teren propriu, cu formația Daco-Getica București, scor 1-3, în etapa cu numărul 32, și și-au compromis practic șansele la promovarea în Liga 1 Betano.

Președintele Petrolulului a plecat după ce a fost contestat de tot stadionul

”Cristian Vlad demisionează din funcţia de preşedinte al FC Petrolul Ploieşti. În urma rezultatului consemnat în partida de astăzi, dintre FC Petrolul Ploieşti şi ACS Daco-Getica Bucureşti, încheiată cu victoria oaspeţilor, scor 3-1, preşedintele clubului, Cristian Vlad, a luat decizia de a demisiona din funcţie. În perioada următoare vor fi luate deciziile în ceea ce priveşte viitoarea structură de conducere a clubului nostru”, se arată într-un comunicat al grupării prahovene.

Cristi Vlad a fost instalat în funcție în 2016, atunci când s-a pornit noul proiect la Petrolul. Fostul fotbalist, un idol pentru suoprteri, a devenit în ultima perioadă principalul inamic al fanilor, acesta fiind acuzat că le-a întors spatele oamenilor de peluză. Președintele Petrolului a fost contestat pe toată durata întâlnirii cu Daco-Getica, iar la final nu a mai rezistat și și-a anunțat plecarea.

Jucătorii Petrolului certați de fani după înfrângerea din meciul cu Daco-Getica
Jucătorii Petrolului certați de fani după înfrângerea din meciul cu Daco-Getica

Nici jucătorii nu au scăpat de furia fanilor

Fost căpitan al Petrolului, Cristi Vlad este considerat de suporteri principalul vinovat pentru ratarea promovării, prin schimbările dese de antrenori și prin campania eşuată de transferuri. Nici jucătorii ploieșteni nu au scăpat de furia fanilor, aceștia fiind puşi să se dezbrace de tricourile pe care le aveau pe ei, în timp ce din tribune se striga: ”Nu meritaţi, la Petrolul să jucaţi”.

Cu șase etape înainte de finalul sezonul, Petrolul Ploiești se află pe locul cinci în clasamentul Ligii 2, cu 62 de puncte. Primele patru locuri în această ierarhie sunt ocupate de Academica Clinceni – 73 de puncte, Chindia Târgovişte – 70 de puncte, Universitatea Cluj – 66 de puncte, Sportul Snagov – 63 de puncte. Primele două clasate vor promova în Liga 1 Betano, în timp ce ocipanta poziției a treia va juca un baraj.