Fotbal intern

Stanciu, DEMIS de la Poli! “Clauze uriaşe!” Ce spun Stanciu şi Zicu

ACS Poli trece printr-o situaţie critică. Echipa din Timişoara se află pe poziţia a 7-a în play-out-ul Ligii 1 şi a adunat numai 15 puncte. Astfel, oficialii echipei au dechis să îl demită...
23.03.2016 | 18:03
Stanciu DEMIS de la Poli Clauze uriase Ce spun Stanciu si Zicu

ACS Poli trece printr-o situaţie critică. Echipa din Timişoara se află pe poziţia a 7-a în play-out-ul Ligii 1 şi a adunat numai 15 puncte. Astfel, oficialii echipei au dechis să îl demită pe atrenorul Florin Marin, iar astăzi a venit rîndul managerului sportiv, Daniel Stanciu, să accepte rezilierea contractului.

În urma unei şedinţe cu scîntei, Stanciu a acceptat să demisioneze. Potrvit unui comunicat oficial, interimatul la şefia clubului va fi asigurat de Ioan Miculaş.

“Clubul nostru a încheiat în mod amiabil angajamentele cu antrenorul principal Florin Marin şi managerul sportiv Daniel Stanciu. Poli Timişoara le mulţumeşte pentru activitatea efectuată şi efortul depus în acest sezon pentru culorile clubului. Ioan Miculaş va îndeplini şi atribuţiunile de manager sportiv”, se arată pe site-ul clubului.

Clauze mari pentru anumiţi jucători

FANATIK.RO a aflat şi care sînt motivele pentru care Daniel Stanciu a fost îndepărtat de la echipă. Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a fost înştiinţat în legătură cu contractele unor jucători aduşi de Daniel Stanciu: Ianis Zicu, Dorin Goga şi Marius Croitoru.

“Zicu, Goga şi Croitoru au fost aduşi de Daniel Stanciu, iar acesta le-a făcut nişte contracte uriaşe. De exemplu, la ACS Poli salariile erau de maxim 3.000 de euro pe lună, iar Croitoru a semnat pentru 6.000, iar după trei luni i-a mărit salariul la 7.500. Cei trei au o clauză în contract că dacă echipa ajungea în play-off-ul Ligii 1 vor încasa 50.000 de euro, iar dacă  se salvează de la retrogradare vor primi 25.000 de euro. Cei de la echipă ştiau că Croitoru va semna pe un an, iar în contract apărea că acesta semnase pe doi ani, lucru ce nu era ştiut. Zicu are în contract o clauză că poate să devină jucător liber de contract dacă nu este plătit la zi.”

“Croitoru are un salariu de 6.000!”

Daniel Stanciu a comentat în legătură cu situaţia sa. “Este un moment dificil. Echipa nu avea o stabilitate din punct de vedere financiar şi este greu să rezişti. Eu am negociat cu mai mulţi antrenori, iar cei din Consiliu ştiau. Am vorbit cu Petre Grigoraş, dar nu i-am propus niciodată să vină să antreneze gratis. În şedinţa adunării generale s-a decis negocierea cu alţi antrenori. Mai rămîn pînă pe data 1 aprilie pentru că am drept de semnătură şi mă ocup de licenţiere. Eu nu am participat la momentul în care Ianis Zicu a semnat cu Poli. El a negociat cu preşedintele Consiliului Judeţean şi primarul Nicolae Robu. Croitoru are un salariu de 6.000 de euro şi nu are nici o clauză în contract”, a spus Daniel Stanciu.

Ianis Zicu: “Eu niciodată nu am fost sclavul nimănui!”

Nici Ianis Zicu nu a rezistat să nu comenteze în legătură cu informaţiile apărute despre contractul său. “Pentru toti cei de lîngă echipă care vorbesc aiurea vreau să le spun cîteva lucruri: este cel mai mic contract al meu…şi este şi mai mic decît cel pe care l-am avut la Târgu Mureş…am ales Timişoara pentru Dan Alexa şi pentru oraş atunci cînd am venit…dacă el nu era aici nu veneam…în vară cînd am semnat contractul în birou erau Titu Bojin, domnul primar Robu, domnul preşedinte Liviu Anton, Dan Alexa, Daniel Stanciu şi domnul Miculaş….toţi au văzut contractul şi l-au semnat cu nişte clauze decente pentru toată cariera mea şi pentru ultimul sezon făcut la Tîrgu Mureş…iar clauza cu o zi de întîrziere am avut-o la Petrolul, nu aici la Timşioara…cu toate că în Romania la cum este situaţia actuală trebuie să te protejezi de orice (insolvenţă, faliment, etc)….eu nu sînt favoritul lui Stanciu…doar al tatălui meu…sînt cel mai bun marcator din Liga 1 în acest moment (72 de goluri) şi cu toate că nu avem un sezon cum credeam sînt şi cel mai bun marcator al echipei în campionatul acesta (4 goluri..la fel ca Elek şi Javi)…avînd o medie de 1 gol la 250 de minute jucate (nu vreau să sune a laudă…doar spun realitatea)..şi merit să fiu respectat pentru tot ce am făcut, fac şi o să fac…iar tot ce am cîştigat în viaţă a fost pentru că am meritat suma respectivă în momentul semnării contractului…dacă după ce am semnat am avut evoluţii bune sau mai puţin bune este ceva firesc (toţi jucătorii au perioade bune sau mai puţin bune)…toate poveştile astea sînt “aruncate doar pentru a se face haos şi a se spăla pe mîini unele persoane”..eu niciodata nu am fost sclavul nimănui şi nici nu o să fiu….am jucat mereu cu plăcere şi nici un acţionar, conducător sau orice altă persoană nu poate să mă arate cu degetul…dragi oameni din Timişoara vreau doar puţin respect şi atît…vorbesc foarte rar pentru că nu îmi place să fac circ….dar cred că este nevoie să ne vedem toţi greşelile şi să salvăm această echipă de la retrogadare!”, a fost mesajul postat de Ianis Zicu pe un site de socializare.