Fotbal intern

Cutremur la UTA! Trei oficiali, trimiși în judecată pentru tentativă de mituire a unor adversari. În dosar apare și un arbitru

12.05.2021 | 19:46
Cutremur la UTA Trei oficiali trimisi in judecata pentru tentativa de mituire a unor adversari In dosar apare si un arbitru
ADVERTISEMENT

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au anunțat, miercuri, că au trimis în judecată mai mulți oficiali ai clubului de fotbal UTA Arad, sub acuzația de tentativă de dare de mită.

Potrivit G4Media.ro, Claudiu Drăgan (fost fotbalist la Dinamo) și Decebal Grădinaru sunt acuzați de mai multe infracțiuni de dare de mită, iar Ionuț Gabriel Vlădulescu de complicitate la dare de mită.

ADVERTISEMENT

Conform anchetatorilor faptele incriminate s-ar fi petrecut în luna mai 2017, când echipa arădeană era implicată în lupta pentru promovarea în Liga 1.

Pe cine au încercat să mituiască oficialii de la UTA

Procurorii care instrumentează dosarul susțin că reprezentanții clubului UTA ar fi oferit nu mai puțin de 70.000 de lei jucătorilor echipei Foresta Suceava, dacă moldovenii ar fi învins pe Sepsi Sfântu Gheorghe, contracandidata arădenilor la promovarea în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Claudiu Drăgan, Decebal Grădinaru și Ionuț Gabriel Vlădulescu ar fi oferit 80.000 de lei, sau 40.000 de lei și echipei Dacia Unirea Brăila, dacă, la rândul lor, ar fi învins-o pe Sepsi. Anchetatorii mai susțin că oficialii arădeni ar fi încercat să mituiască și un arbitru, martor în cauză, cu suma de 13.500 de lei.

Comunicatul oficial al DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
– două persoane fizice, reprezentanți ai unui club de fotbal din mun. Arad, în sarcina cărora s-a reținut comiterea mai multor infracțiuni de dare de mită,
– persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea a două infracțiuni de complicitate la dare de mită.

ADVERTISEMENT

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanți ai unui club de fotbal din Arad, prin intermediul celuilalt inculpat, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

În perioada menționată, cei doi inculpați, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la o altă echipă, din Brăila, pentru ca aceștia să câștige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeași echipă de fotbal rivală.

ADVERTISEMENT

Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpați o reprezentau să promoveze în Liga 1. În același context și pentru același motiv, cei doi inculpați ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice și care a fost trimisă în judecată alături de cei doi coautori”, se arată în documentul remis de DNA.

În 2017, UTA a ratat promovarea pierzând barajul cu ACS Poli Timișoara

În anul în care s-ar fi comis faptele de corupție UTA și Sepsi Sfântu Gheorghe s-au lupta până spre finalul sezonului pentru locul 2 în eșalonul secund, ultimul care ducea direct în Liga 1. Daco-Getica a promovat în calitate de câștigătoare detașată a ligii a doua.

Duelul a fost câștigat de gruparea covăsneană care promova pentru prima oară în istorie în primul eșalon al fotbalului intern.

UTA a încheiat sezonul pe poziția a treia, care i-a dat dreptul să dispute un baraj, în dublă manșă, în compania formației ACS Poli Timișoara.

Bănățenii au câștigat ambele întâlniri, 2-1 la Timișoara, respectiv 3-1 la Arad și s-au menținut în Liga 1. Abia în 2020 ”Bătrâna Damnă” din Arad a promovat terminând pe locul 1 atât în sezonul regulat, cât și la finalul fazei play-off a ligii a doua.

ADVERTISEMENT
Tags: