Cutremur în lumea fotbalului! Fraţii Becali, Borcea şi judecătoarea Geanina Terceanu, ani grei de închisoare

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au condamnat-o, joi, pe Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită în...
24.11.2016 | 18:13
Cutremur in lumea fotbalului Fratii Becali Borcea si judecatoarea Geanina Terceanu ani grei de inchisoare

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au condamnat-o, joi, pe Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită în dosarul Transferurilor, decizia nefiind definitivă.

În acelaşi dosar “Mită pentru judecătoare”, Ioan Becali a fost condamnat pentru dare de mită la trei ani de închisoare, Victor Becali tot la 3 ani, iar Cristi Borcea la 3 ani şi jumătate.

Contopite, pedepsele celor 3 oameni din fotbal sînt 7 ani şi 4 luni de închisoare pentru dare de mită pentru Ioan Becali, 7 ani şi 10 luni de închisoare pentru dare de mită pentru Cristi Borcea şi cinci ani şi opt luni de închisoare pentru dare de mită pentru Victor Becali în acelaşi Dosar al Transferurilor.

În cazul lui Ioan Becali, singurul dintre cei trei eliberat pînă acum, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au anulat eliberarea condiţionată din dosarul Transferurilor.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis în decembrie 2015 ca judecătoarea Geanina Terceanu, arestată preventiv din 20 noiembrie, să fie cercetată în arest la domiciliu.

Judecătoarea Geanina Terceanu a primit “Dosarul transferurilor de fotbalişti” la data de 24 februarie 2009, dosar în care Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea fuseseră trimişi în judecată pentru comiterea unor infracţiuni de înşelăciune şi evaziune fiscală.

La data de 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronunţat o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii trimişi în judecată şi pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina acestora, achitare pronunţată în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 („fapta nu există”).

Judecătoarea a primit de la cei trei inculpaţi, în schimbul deciziei de achitarea, suma totală de 220.000 de euro în mai multe tranşe, începând cu luna aprilie 2009 şi până în luna mai 2012.

Cu privire la modalitatea de remiterea acestei sume de bani, în luna aprilie 2009 Geanina Terceanu a primit în mod direct de la Ioan Becali suma de 10.000 de euro, cu prilejul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o într-un birou din incinta stadionului de fotbal Ghencea din Bucureşti. Alţi 10.000 de euro au fost primiţi de către Geanina Terceanu, în mod direct de la Victor Becali, în prezenţa lui Ioan Becali, în luna mai 2009, la locuinţa celor doi fraţi situată în Pipera.

Tot în luna mai 2009,  judecătoarea a mai primit suma de 40.000 de euro de la fraţii Becali, sumă pe care aceştia din urmă au trimis-o Geaninei Terceanu prin intermediar. Sumele de bani primite de către Terceanu de la fraţii Becali până în mai 2009 au fost folosite de către judecătoare pentru achiziţionarea unei locuinţe în Bucureşti. În anul 2012, anterior pronunţării hotărârii de achitare în dosarul menţionat, Geanina Terceanu a mai primit de la cei doi suma de 105.000 de euro, sumă pe care cei doi au trimis-o judecătoarei prin intermediar şi care i–a fost dată în localitatea Movila, judeţul Ilfov.

Geanina Terceanu a lăsat această sumă fratelui ei, pentru a o păstra. Astfel, la percheziţia domiciliară efectuată la data de 19 noiembrie 2015, a fost găsită cea mai mare parte a sumei, anume suma de 96.000 de euro, în bancnote a câte 500 de euro. Membrul familiei la care judecătoarea a lăsat banii din mită a arătat că aceşti bani îi are de la sora sa, care i-a cerut să îi păstreze.

Tot în anul 2012, după pronunţarea hotărârii de achitare, în lunile aprilie – mai, Geanina Terceanu a mai primit de la Ioan Becali şi Victor Becali suma 45.000 de euro, bani pe care cei doi i-au trimis judecătoarei tot prin intermediar, în două tranşe.

De asemenea, în anul 2012, după ce a luat decizia de achitare, Geanina Terceanu a mai primit de la Cristian Borcea suma de 10.000 de euro. Hotărârea de achitare pronunţată de către suspecta Geanina Terceanu a fost desfiinţatăla data de 12 noiembrie 2012 printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, instanţa de control judiciar pronunţând condamnarea inculpaţilor la pedepse privative de libertate.

SURSA: realitatea.net