Carousel hot news

Cutremur în Noua Zeelandă: Aproape o mie de turişti aşteaptă să fie evacuaţi

Forţele de salvare din Noua Zeelanda, ajutate de o navă a marinei şi mai multe elicoptere, au fost mobilizate pentru a evacua aproape o mie de turişti, blocaţi în zona afectată de seismul de...
15.11.2016 | 08:06
Cutremur în Noua Zeelandă: Aproape o mie de turişti aşteaptă să fie evacuaţi

Forţele de salvare din Noua Zeelanda, ajutate de o navă a marinei şi mai multe elicoptere, au fost mobilizate pentru a evacua aproape o mie de turişti, blocaţi în zona afectată de seismul de magnitudinea de 7,8 grade, care a provocat moartea a două persoane şi pagube importante, relatează AFP.

HMNZS Canterbury, nava marinei neo-zeelandeze, a plecat din Auckland urmând să ajungă miercuri dimineaţă (ora locală) la Kaikoura, în Insula de Sud pentru a evacua circa 500 de turişti. Alunecări mari de teren provocate de seism au blocat căile ferate care duc spre Kaikoura.

În această localitate de aproximativ 2.000 de locuitori, situată la 90 de kilometri nord de Christchurch, se află între 600 şi 1.000 de turişti veniţi să admire balenele.

Patru elicoptere militare au început deja să evacueze turiştii în mici grupuri marţi dimineaţă iar un avion Hercules C-103 este gata să intervină pentru a participa la acţiunile de salvare.

Potrivit postului Radio New Zealand, aproape 50 de elicoptere civile participă la misiunile de salvare şi de evacuare a turiştilor care s-au refugiat pe stadioanele de rugby din oraş.

Intemperiile îngreunează operaţiunile de ajutorare, dar drumurile au început să devină practicabile iar curentul electric a fost restabilit în zonele din regiunea Kaikoura, cea mai afectată de seism.

Peste 800 de replici, dintre care unele cu magnitudinea de peste 6 grade au îngreunat misiunile forţelor de salvare, notează AFP.

Sursă: romaniatv.net

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri