Fotbal international

CUTREMUR în Premier League! Doi fotbalişti de top au recunoscut că sînt homosexuali

Daily Mirror a publicat sîmbătă un material de amploare în care un jucător din naţionala Angliei şi un star din Premier League au recunoscut că sînt homosexuali. E pentru prima dată în...
24.10.2015 | 14:54
CUTREMUR in Premier League Doi fotbalisti de top au recunoscut ca sint homosexuali

Daily Mirror a publicat sîmbătă un material de amploare în care un jucător din naţionala Angliei şi un star din Premier League au recunoscut că sînt homosexuali. E pentru prima dată în istorie cînd doi jucători în activitate din cel mai puternic campionat recunosc că sînt gay. 

Sursa citată nu le-a dezvăluit numele celor doi jucători şi în material se precizează că fotbaliştii vor ieşi public înainte de startul sezonului viitor şi vor vorbi despre orientarea lor sexuală.

Cluburile îi susţin

Cei doi jucători, unul dintre ei internaţional englez şi-au anunţat cluburile, familiile şi prietenii despre faptul că sînt homosexuali. Mai mult, ei au anunţat şi Federaţia Engleză de fotbal despre acest lucru.

Cluburile la care evoluează îi susţin pe jucători. Mirror scrie că fotbaliştii vor să îşi spună public orientarea sexuală datorită faptului că în aceste vremuri lumea e mai deschisă şi persoanele homosexuale sînt considerate normale în societate.

Un fost jucător din Anglia s-a sinucis după ce a recunoscut că e gay

În anul 1990, nigerianul Justin Fashanu de la Nottingham Forrest a devenit primul jucător de fotbal din Anglia care a recunoscut că e gay. După ce a recunoscut că e homosexual, a devenit ţinta atacurilor colegilor şi a fanilor. În 1998 a fost acuzat de hărţuire sexuală şi s-a spînzurat nemaisuportînd presiunea pusă de suporteri şi mass-media.

Un alt jucător care a jucat în Premier League, neamţul Thomas Hitzlsperger, fost jucător al lui Aston Villa a recunoscut că e gay. Neamţul a făcut anunţul în 2014 cînd era retras din fotbal.