CUTREMUR puternic, cu magnitudine de 7.9, în SUA!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
24/06/2014, 08:13
CUTREMUR puternic, cu magnitudine de 7.9, în SUA!

CUTREMUR cu magnitudinea 7,9 s-a produs luni în largul Peninsulei Alaska, a anunţat Institutul american de geologie USGS, dar alerta de tsunami care a fost emisă iniţial de meteorologi a fost ridicată rapid, transmite AFP.

CUTREMUR puternic în Alaska, urmat de o alertă de tsunami. Această alertă, emisă pentru Alaska şi coasta de vest a Canadei, dar nu şi pentru Hawaii, a fost ridicată după maxim două ore de la producerea cutremurului. Mişcarea telurică s-a produs la ora 20.53 GMT, la 24 de kilometri sud de insula Little Sitkin – care aparţine de Alaska -, la aproximativ 1370 de kilometri de oraşul rus Petropavlovsk Kamciaţki şi 2957 kilometri de oraşul canadian Whitehorse (Yukon). Iniţial, USGS a anunţat un seism cu magnitudinea 8.

Epicentrul a fost situat la o adâncime de 114,4 kilometri, potrivit oamenilor de ştiinţă americani. Cutremurul a fost urmat de o serie de replici, dintre care una cu magnitudinea 6,6. Nu s-au constatat pagube majore. ‘Pe baza datelor disponibile, nu ne aşteptăm la un tsunami devastator în Oceanul Pacific, iar Hawaii nu sunt ameninţate de tsunami’, a informat Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific la scurt timp după seism.

Insula Little Sitkin face parte din Insulele Aleutine, un arhipelag în formă de arc situat în Pacificul de Nord, la sud-vest de Alaska. Seismul de luni este cel mai puternic înregistrat în regiune de la cutremurul cu magnitudinea 8,7 produs în 1965, care a avut loc în largul Insulelor Rat, conform statisticilor oferite de USGS, citate în presa locală.

Sursa: romaniatv.net

Închide ×