News

Cutremur puternic de 6.1 magnitudine în Tibet. Seismul a afectat mai multe clădiri

19.03.2021 | 15:29
Cutremur puternic de 61 magnitudine in Tibet Seismul a afectat mai multe cladiri
ADVERTISEMENT

Un cutremur puternic cu magnitudinea 6.1 a fost raportat vineri la Nagqu, în Regiunea Autonomă Tibet din sud-vestul Chinei, conform Centrului Reţelelor Seismologice din China (CENC).

Seismul, care a avut epicentrul la o adâncime de 10 kilometri, potrivit CENC, s-a produs la ora 14:11, ora Beijingului (ora României 8:11).

ADVERTISEMENT

Benpa Tsering, președintele comitatului Biru din Nagqu, a declarat telefonic pentru agenția Xinhua că seismul a fost resimțit puternic la sediul instituției sale.

Cutremur puternic în Tibet: magnitudine 6.1. Mai multe clădiri, afectate de seism

În primă fază, oficialii din zonă au afirmat că nu s-au raportat pagube materiale sau victime omenești. Ulterior, au apărut informații că mai multe blocuri și case ar fi avut de suferit.

ADVERTISEMENT

Tashi Nyima, primarul din orașul Xagqu, a declarat că seismul a afectat clădiri de birouri și unele case rezidențiale din centrul orașului, iar autoritățile verifică satele pentru a determina amploarea completă a pagubelor.

Peste 1.000 de profesori și elevi de la școala primară din acest oraș au fost evacuați de autorități din sediul clădirii unde erau prezenți la cursuri.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, circulația rutieră în zonă nu a fost întreruptă, iar angajații instituțiilor de salvare au fost detașați în teritoriu pentru a verifica dacă sunt pagube și victime.

Între timp, departamentele de pompieri din comitatul Biru, orașul Nagqu și alte zone din apropiere au trimis în teren 28 de salvatori în zona epicentrului pentru a ajuta în caz că apar urgențe.

ADVERTISEMENT

”Canalele de comunicare funcţionează normal şi a fost lansat un răspuns de urgenţă. O echipă de salvatori din cadrul departamentului local de pompieri şi securitate publică se află în drum spre epicentru”, a precizat Benpa Tsering.

Zona lovită de cutremur, situată la 4.000 m altitudine

Comitatul, situat în estul orașului la nivel de prefectură Nagqu, se află la o altitudine medie de 4.000 de metri deasupra nivelului mării şi are o populație de peste 80.000 de locuitori.

Locuitorii din capitala regională Lhasa au simţit la rândul lor cutremurul, mai notează agenția Xinhua.

ADVERTISEMENT
Tags: