News

Cutremur puternic de 6,1 pe scara Richter. Unde s-a produs seismul

Un seism de 6,1 grade s-a produs luni. Unde a avut loc.
21.09.2021 | 11:55
Cutremur puternic de 61 pe scara Richter Unde sa produs seismul
ADVERTISEMENT

Un cutremur cu o magnitudine de 6,1 pe scara Richter a avut loc în largul Insulelor Kurile, conform unui anunț făcut de Institutul Naţional De Cercetare – Dezvoltare Pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremur puternic în Insulele Kurile. La ce adâncime a avut loc

INCDFP a transmis că seismul s-a produs în ziua de luni, aproape de miezul nopții, ora locală din țara noastră. Este vorba despre un seism puternic care a avut o magnitudine de 6.1 pe Richter.

ADVERTISEMENT

Adâncimea la care a avut loc acest cutremur puternic a fost de 10 kilometri. Mai mult, el a fost caracterizat ca unul cu impact major de către INCDFP.

„În ziua de 20 Septembrie 2021, la ora 23:25:23 (ora locală a României), s-a produs în KURIL ISLANDS un cutremur puternic cu magnitudinea mb 6.1, la adâncimea de 10km”, a informat Institutul Naţional De Cercetare – Dezvoltare Pentru Fizica Pământului.

ADVERTISEMENT

Cutremurul a avut epicentrul la 375 km de Kuril’sk, regiunea Sahalin, Rusia și 638 km de Nemuro, Hokkaido, Japonia.

Șansele de a exista orice fel de victime au fost unele mici, au mai transmis specialiștii.

În zonă trăiesc doar câțiva oameni, iar ei se aflau la peste 100 de kilometri depărtare de epicentru atunci când a avut loc seismul.

ADVERTISEMENT

Un alt cutremur a avut loc în Serbia, tot luni

Tot în ziua de luni a mai avut loc un alt cutremur. De această dată, el s-a produs mai aproape de țara noastră. Cutremurul produs puțin după ora 16 a avut loc în Serbia.

Specialiștii au transmis că acesta a avut o magnitudine de 2.0 pe Richter, el fiind unul slab. Totodată, cei de la INCDFP au informat că acest cutremur simțit și în România a avut loc în apropiere de mai multe orașe, printre care și Timișoara, Craiova sau Arad.

ADVERTISEMENT

„În ziua de 20 Septembrie 2021 la ora 16:17:24 (ora locală a României) s-a produs în SERBIA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.0, la adâncimea de 9km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 89km SE de Belgrade, 95km SE de Zemun, 112km NV de Nis, 159km SE de Novi Sad, 167km N de Pristina, 174km S de Timișoara, 210km V de Craiova, 221km N de Prizren, 222km S de Arad, 228km E de Sarajevo”, a precizat pe site-ul propriu Institutul Naţional De Cercetare – Dezvoltare Pentru Fizica Pământului.

ADVERTISEMENT
Tags: