News

Cutremur puternic în Armenia. Ce magnitudine s-a înregistrat

13.02.2021 | 17:43
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 14 februarie, un cutremur a avut loc în Armenia. Seismul s-a produs la opt kilometri sud-est de capitala țării, Erevan, a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. 

O persoană a fost rănită, a transmis premierul Nikol Pashinyan pe pagina sa de Facebook. Din fericire, se pare că nu există daune grave provocate de seismul înregistrat la ora locală 15:29.

ADVERTISEMENT

Cutremurul de astăzi a avut 4,7 grade pe scara Richter. În 1988, un cutremur devastator a lovit partea de nord a Armeniei, pe atunci republică sovietică.

Cutremur de 4,7 grade pe scara Richter în Armenia. O persoană a fost rănită

În cutremul de acum 33 de ani, au murit 25.000 de oameni, iar zeci de mii de persoane au rămas fără adăpost.

ADVERTISEMENT

Tot sâmbătă, 13 februarie, un seism puternic s-a produs în Japonia, la ora locală 14:07, în apropiere de coasta Honshu. Potrivit datelor oficiale, seismul a avut o magnitudine de 7,1 pe scara Richter.

La începutul lunii, pe 1 februarie, un cutremur puternic a avut loc în largul insulei grecești Lesbos. Acesta a avut magnitudinea de 5 și a fost urmat de două replici. Din fericire, nu au fost raportate victime.

ADVERTISEMENT

Două zile mai târziu, un seism cu magnitudinea 6,6 pe scara Richter s-a produs în regiunea sud-estică a Insulei Paştelui. Anunțul a fost făcut de Institutul American de Geofizică (USGS). Nu au existat victime.

Cel mai tragic cutremur din acest an s-a petrecut pe 15 ianuarie. Atunci, 42 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui seism de 6,2 pe scara Richter produs în insula indoneziană Sulawesi. Epicentrul său a fost localizat la 36 km sud de Mamuju, la o adâncime relativ mică, de 18 km.

ADVERTISEMENT

Un alt cutremur de peste 6 grade s-a produs pe 6 ianuarie în zona Insulelor Kermadec, arhipelag aparţinând Noii Zeelande, fără ca autorităţile să raporteze pagube materiale sau să emită o alertă de tsunami.

ADVERTISEMENT
Tags: