News

Cutremur puternic în Australia. Ce magnitudine a avut seismul. Video

Cutremur de 6 pe scara Richter. Unde s-a produs seismul.
22.09.2021 | 09:59
Cutremur puternic in Australia Ce magnitudine a avut seismul Video
ADVERTISEMENT

Cutremurul a avut loc în dimineața zilei de miercuri. Autoritățile au precizat că a provocat mai multe daune clădirilor. Deocamdată, nu există informații dacă cineva a fost rănit în urma acestuia.

Cutremur puternic în Australia, de 6 pe scara Richter

Este vorba despre un cutremur care avut o magnitudine de șase pe scara Richter și a fost resimțit în toate statele vecine de Melbourne, Australia.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, seismul a fost resimțit inclusiv în Adelaide, care se află la 800 de kilometri distanță, dar și Sydney, care se află la 900 de kilometri distanță, scrie Reuters

Primarul din Mansfield, Mark Holcombe, a informat că nu cunoaște detalii despre vreo pagubă care este produsă în apropiere de epicentrul cutremurului, iar unii locuitori au transmis că au probleme cu telecomunicațiile.

ADVERTISEMENT

„Am mai trecut prin cutremure în străinătate şi mi s-a părut că a durat mai mult decât am experimentat înainte. Un alt lucru care m-a surprins a fost cât de zgomotos a fost. Un huruit ca şi cum a trecut un camion mare”, a spus Mark Holcombe pentru ABC.

Biroului australian de meteorologie a transmis că nu există vreo amenințare de tsunami în urma acestui cutremur produs în Australia.

ADVERTISEMENT

Mesajul transmis de premierul australian după cutremur

Premierul Australiei a transmis că seismul a avut trei replici dintre care una de 5,5 pe scara Richter și încă două de patru pe scara Richter.

De asemenea, Scott Morrison a transmis că Guvernul este pregătit să îi asiste pe oamenii care sunt la nevoie.

ADVERTISEMENT

„Institutul de Geoștiințe ne-a informat că a fost un seism de magnitudine 6, cu replici de 5,5, 4 și încă unul de 4. Guvernul federal este pregătit să ofere orice tip de asistență este necesară.

Cutremurele de acest fel sunt evenimente care sperie. Sunt foarte, foarte rare în Australia”, a spus Scott Morrison.

El a precizat și faptul că în Australia cutremurele sunt evenimente foarte rare, lucru care s-a putut văzut și pe rețelele de socializare, unde oamenii au povestit că s-au speriat foarte tare și nu au știut cum să reacționeze.

Unii oameni au fost evacuați din clădiri, alții au rămas fără curent electric și mai mulți au ieșit în stradă neștiind ce să facă când s-a produs acest cutremur.

Un medic efectua o operație în timp ce s-a produs seismul

Informațiile mai arată și faptul că un medic efectua operație chiar în timp ce a avut loc cutremurul. Doctorul a declarat că am simțit cum toată masa de operație se mișcă, dar, din fericire, ei au putut să se oprească până când seismul s-a terminat, iar ulterior au efectuat operația.

„Ne aflăm într-un fel în esența operațiunii și am simțit că toată masa de operații se mișcă”, a declarat el pentru BBC Newsday.

ADVERTISEMENT
Tags: