News

Cutremur puternic în centrul Greciei. Ce magnitudine a avut

12.03.2021 | 18:40
ADVERTISEMENT

Un nou cutremur puternic a avut loc în centrul Greciei. Seismul a avut o magnitudine de 5,7. Acesta vine la puțină vreme după seria din ziua de 3 martie, care a îngrozit populația.

Potrivit Institutului de Geodinamică din Atena, epicentrul seismului a fost localizat la 16 km sud de oraşul Elassona din centrul Greciei. Acesta s-a produs la o adâncime de 8,5 km, transmite Agerpres.

ADVERTISEMENT

Cutremurul vine la aproximativ o săptămână după producerea unei serii de seisme care au înspăimântat populația. Oamenii și-au părăsit locuințele și le-a fost frică să revină, adăpostindu-se în corturi puse la dispoziție de autorități.

Cutremur puternic în centrul Greciei. Ce magnitudine a avut

Seismul din ziua de vineri a avut o magnitudide de 5,7 și s-a produs la o adâncime de 8,5 km. Până în momentul de față cu au apărut informații cu privire la eventuale victime sau clădiri grav avariate.

ADVERTISEMENT

Grecia a fost lovită de o serie de seisme la data de 3 martie. Cel mai puternic dintre ele a avut o magnitudine de 6,2 și a fost urmat de o mulțime de replici.

Nu mai putin de opt replici, cu magnitudini cuprinse între 5,2 și 3,4, au zguduit țara. De asemenea, seismul a fost resimțit în alte nouă state europene.

ADVERTISEMENT

Oamenii au fost îngroziți, având impresia că pâmântul nu va înceta să se miște. Ei au povestit că și-au părăsit casele, stând pe străzi și fiindu-le frică să revină în interiorul locuințelor.

Grecia este situată deasupra mai multor falii geologice, în sud-estul Europei. Acest lucru face ca seismele să fie mai frecvente.

ADVERTISEMENT

Acestea se produc mai ales în largul mării și nu produc victime. Totuși, la 30 octombrie 2020, un cutremur cu magnitudinea 7 s-a produs  în Marea Egee, între Insula greacă Samos şi oraşul turc Izmir. Acesta s-a soldat cu sute de răniți, morți și multe clădiri prăbușite.

ADVERTISEMENT