News

Cutremur puternic în China: cel puțin patru morți şi zeci de răniți. Video

19.05.2020 | 12:30
Cutremur puternic in China cel putin patru morti si zeci de raniti Video
ADVERTISEMENT

Cutremur puternic în China. Un seism puternic a zguduit țara asiatică în seara de luni, 18 mai, și a lăsat în urmă cel putin patru morți şi zeci de răniți în zone din sud-vestul țării.

Cutremur puternic în China: cel puțin patru morți și zeci de răniți

Cel puţin patru cetățeni din China au murit şi alți 24 au fost grav răniți în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,3 înregistrat în provincia Yunnan, din sud-vestul țării, informează Agerpres, care citează agenţia oficială Xinhua.

ADVERTISEMENT

Din informațiile oficiale ale autorităților chineze, seismul s-a produs luni seară la ora locală 21:47, la o adâncime de 8 kilometri, în comitatul Qiaojia, aparţinând prefecturii Zhaotong.

La scurt timp după producerea cutremurului, forțele de intervenție din zona chineză s-au mobilizat la maxim, fiind activat sistemul la situaţiile de urgenţă.

ADVERTISEMENT

În zonă au fost trimise mai multe echipe de intervenție, printre care și o echipă de intervenţie din bazinul minier Zhaotong. Departamentul pompierilor a detașat la faţa locului 91 de efective, 19 camioane şi patru câini antrenaţi pentru operaţiunile de salvare.

S-ar putea ca numărul victimelor să fie unul mult mai mare. Astfel, autoritățile din China au detașat deja la fața locului mai multe utilaje de excavare care lucrează la îndepărtarea aluviunilor provocate de alunecările de teren produse în mai multe localităţi din comitatul Qiaojia.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost distribuite corturi de campanie, saltele şi alimente de bază, precum orez şi ulei, în municipiul Xiaohe, unul dintre cele mai afectate de seism.

Cel puțin o casă s-a prăbușit în urma seismului

Din primele informații, cel puțin o locuință s-a prăbușit, iar oamenii din zonă au spus că replicile au continuat câteva secunde. Cutremurele slabe tind să provoace mai multe daune clădirilor și infrastructurii din zonă.

ADVERTISEMENT

Cutremurele apar frecvent în această zonă, care se află în versantul estic al platoului tibetan. Un cutremur din 1976, localizat în nord-estul orașului Tangshan, a ucis cel puțin 250.000 de oameni.

Cel mai grav cutremur din China din ultimii ani a lovit zona muntoasă de vest a provinciei Sichuan, la nordul Yunnan, în 2008, ucigând aproape 90.000 de oameni.

ADVERTISEMENT