Cutremur puternic în Grecia! O insulă plină de turiști români a avut de suferit

Alexandru Năstase   
în HotNews
25/07/2020, 09:24
Cutremur puternic în Grecia! O insulă plină de turiști români a avut de suferit GALERIE FOTO
Seism important în Grecia! Sursa foto - facebook

Cutremur puternic în Grecia! Seismul a fost înregistrat cu o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter și s-a produs, sâmbătă dimineața.

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pămânutului – INCDFP, seismul a avut loc la o adâncime de numai 10 kilometri.

Cutremurul s-a produs la 04.38, ora României, iar epicentrul a fost localizat la circa 133 de kilometri vest de Patras, o localitate în care trăiesc aproximativ o sută de români.

Seism important în Grecia!

De asemenea, seismul a fost resimțit și în Kefalonia, o stațiune aflată la malul Mării Ionice și preferată de mulți turiști români.

Cunoscuta sub numele de Cephallonia, Cephallenia, Kefallinia, sau Kefallonia, italiana: (Cefalonia), este cea mai mare dintre cele sapte Insule Ionice, situata in largul coastei de vest a Greciei continentale (langa Patras).

Este una dintre cele mai populare destinatii din Insulele Ionice, situata intre Lefkada, Innord, si Zakynthos, la sud, cunoscuta sub numele de “insula a navigatorilor”.

Pe insula se poate ajunge cu ferry boat-ul si cu avionul. Exista diferite porturi in Italia (Bari, Ancona, Brindisisi Venetia), care au conexiuni cu partea continentala a Greciei si Kefalonia in mod direct.

De asemenea există conexiuni intre Kefalonia si Lefkada (Lefkada), Corfu (Kerkyra), Zante (Zakynthos), celelalte insule Ionice. Exista un aeroport international pe insula, care opereaza zboruri zilnice catre Atena si alte mari aeroporturi din intreaga Europa (zboruri charter).

Aeroportul International Kefalonia este situat la 8 km de capitala insulei. In insula exista legaturi de transport cu autobuzul si conexiuni bune cu barca spre alte regiuni ale Greciei.

 

Închide ×