News

Cutremur puternic în Grecia. Seismul a avut loc în această dimineață în sudul ţării

17.08.2020 | 11:34
Cutremur puternic in Grecia Seismul a avut loc in aceasta dimineata in sudul tarii
Cutremur puternic pe o insulă din Grecia. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 5,0 a avut loc în această dimineață  în Grecia. Seismul s-a produs în sudul țării, la aproximativ 100 de kilometrii de Atena.

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pămânutului – INCDFP, seismul a avut loc la o adâncime de 76 de km și nu a provocat daune.

ADVERTISEMENT

Cutremurul s-a produs la ora 10:27 de minute la 116 km de Pireu, 120 de km de Capitala Greciei și la 217 km de Patras. A fost resimțit până în Peloponez și chiar pe insula Milos.

Un nou cutremur în Grecia. A fost un an agitat

Destinația favorită a românilor pe timpul verii, a avut parte de multe cutremure în ultimele luni.

ADVERTISEMENT

Unul foarte puternic s-a produs în luna mai. A avut de 6,5 grade pe scara Richter și a avut loc în faimoasa insulă Creta. Seismul a avut loc la o adâncime de 40 de kilometri și s-a produs la 104 km sud de Ierapetra, 124 km sud de Agios Nikolaos, 149 km sud de Heraklion și la 470 km sud-est de Atena. A fost cel mai puternic din 2020.

În luna iulie un cutremur relativ mare a avut epicentrul la circa 133 de kilometri vest de Patras, o localitate în care trăiesc aproximativ o sută de români. A fost resimțit și în Kefalonia, o stațiune aflată la malul Mării Ionice și preferată de mulți turiști români.  Kefalonia este cea mai mare dintre cele șapte Insule Ionice, situată în largul coastei de vest a Greciei continentale,lângă Patras.

ADVERTISEMENT

Un seism puternic s-a înregistrat și pe 20 martie și a avut o magnitudine de 5,9 grade pe scara Richter. Șocul a fost atât de mare încât s-a resimțit și în Italia, în unele zone din Puglia și Calabria.