News

Cutremur puternic în Grecia. Seismul, de magnitudine peste 6, raportat tot în Insula Creta. Video

Un nou cutremur puternic a fost raportat în Grecia. Seismul, produs marți la prânz, a avut o magnitudine de peste 6, fiind consemnat în Insula Creta.
12.10.2021 | 12:56
Cutremur puternic in Grecia Seismul de magnitudine peste 6 raportat tot in Insula Creta Video
ADVERTISEMENT

Insula elenă Creta a fost lovită de un nou cutremur puternic. Seismul a avut din nou magnitudinea de peste 6.

Potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean, mișcarea telurică de marția a avut  magnitudinea 6,3

ADVERTISEMENT

Cutremurul a fost înregistrat la 120 de kilometri de orașul Heraklion.

Insula Creta, lovită de un nou cutremur puternic. Seismul din Grecia, magnitudine de peste 6

Presa locală mai scrie că, tot marți, un al doilea seism, de magnitudine 6.2, a fost raportat și pe Kapathos, o insulă vecină cu Creta.

Până la această oră nu au apărut informații cu privire la eventuale victime omenești sau pagube materiale în urma seismului.

ADVERTISEMENT

Site-ul EturboNews notează că s-a consemnat și un al treilea seism, de mai mică intensitate.

Regiunea afectată de cutremur se află într-o zonă activă din punct de vedere seismologic, deoarece Marea Mediterană este situată la granița între plăcile africane și eurasiatice.

În consecință, Grecia, Turcia și alte țări se confruntă cu seisme frecvente. În urmă cu un an, un cutremur puternic în Marea Egee a provocat aproape 30 de decese și a rănit în jur de 800 de persoane.

ADVERTISEMENT

În mediul online au început să apară imagini din momentul seismului din statul elen. Într-o filmare apărură pe Twitter se observă cum o clădire se zguduie din pricina cutremurului de mare intensitate.

Insula Creta, afectată de un cutremur puternic și în septembrie

Insula Creta se confruntă frecvent cu seisme în ultima perioadă. Reamintim că la finele lunii septembrie, destinația turistică elenă a fost afectată de un cutremur de magnitudine 6.5.

ADVERTISEMENT

În 27 septembrie, pe cea mai mare insulă din arhipelagul elen, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 6,5 pe Richter.

Seismul de la finele lunii trecute a provocat și moartea unei persoane, în vârstă de 65 de ani, conform datelor transmise de Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC).

ADVERTISEMENT