News

Cutremur puternic în Grecia. Seismul s-a resimțit în Creta, o zonă turistică frecventată de români

18.09.2020 | 19:53
Cutremur puternic in Grecia Seismul sa resimtit in Creta o zona turistica frecventata de romani
ADVERTISEMENT

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 5.9 s-a produs în insula Creta, teritoriu ce aparține Greciei.

Seismul s-a produs la ora locală 19:28, la o adâncime de 51 km. Cutremurul a fost resimțit în orașele Irakleion (52 kilometri) cu o populație de 137.000 de locuitori și Arkalochori (30 kilometri) cu o populație de 3.500 de locuitori.

ADVERTISEMENT

Cu toate că seismul a fost puternic, momentan nu au fost raportate victime și nu există informații legate de pagube materiale sau persoane rănite.

Cutremur puternic în Grecia, în insula Creta, de 5.9

Cutremurele puternice sunt o obișnuință în Grecia. Doar în ultimele luni au avut loc mai multe cutremure puternice care au zguduit Grecia.

ADVERTISEMENT

În 2 mai, un cutremur de 6.6 a avut loc în Marea Medierană, în apele teritoriale ale Greciei, la doar o săptămână după ce un cutremur de 5.9 a zguduit nord-vestul Greciei și s-a resimțit și în Italia.

Un alt cutremur de 5.1 a creat panică între turiltii din Atena la mijlocul lunii iulie, însă nu au existat victime. Ultimul mare cutremur înregistrat pe uscat a fost în 1999 în Atena în 7 septembrie, când un seism cu magnitudinea de 6 a lovit capitala Greciei.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare cutremur înregistrat în istoria recentă a Greciei s-a produs în 1956 în Amorgos și a avut magnitudinea de 7.7.

Cutremurul lovește Grecia în contextul în care elenii sunt oricum în alertă din cauza celui mai puternic uragan din istorie.

ADVERTISEMENT

Furtuna va atinge viteze ale vântului de 200 de kilometri la oră și va provoca inundații masive, fiind considerat cel mai puternic ciclon mediteranean înregistrat în istoria Greciei.

Furtuna Ianos a ajuns deja în Grecia vineri dimineață, 18 septembrie, însă un raport al daunelor va fi făcut doar după ce uraganul va trece.

ADVERTISEMENT