News
notix pixel id

Cutremur puternic în Indonezia. Seismul a avut o magnitudine de 6,5 grade. Cel puțin 20 de morți – UPDATE VIDEO

26.09.2019 | 17:30
Cutremur puternic în Indonezia. Seismul a avut o magnitudine de 6,5 grade. Cel puțin 20 de morți - UPDATE VIDEO
Un seism puternic i-a speriat pe locuitorii din Insulele Moluce, Indonezia. Sursa foto: click.ro

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richetr s-a produs în estul Indoneziei. Seismul puternic s-a produs la o adâncime de 29.9 kilometri și a fost urmat de mai multe replici, a raportat Institutul american de geofizică (USGS).

UPDATE, ora 17.30: Bilanțul cutremurului din Indonezia a ajuns la 20 de morți și peste 100 de răniți, transmit autoritățile, care se așteaptă ca numărul victimelor să mai crească.


UPDATE, ora 10.38: Autoritățile indoneziene au anunțat un bilanț provizoriu după seismul de 6.5 grade. Cel puțin o persoană a murit, iar o alta a fost dată dispărută în urma unei alunecări de teren. În orașul Ampon, mai multe clădiri au fost fisurate și fațadele unor imobile au fost afectate. Cutremurul a provocat mare panică în rândul locuitorilor din zonă, care s-au temut și de posibiltatea producerii unui tsunami.


Seism urmat de mai multe replici în Insulele Moluce

Un cutremur puternic a avut loc în Indonezia, mai exact în estul țării, în Insulele Moluce. Seismul s-a produs miercuri, la orele 08:46 și a avut o magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter ceea ce înseamnă că a fost foarte puternic. Mișcarea tectonică s-a produs la o adâncime de 29,9 kilometri fiind urmat de mai multe replici. Una dintre replici a avut magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter și s-a produs la o distanță de 35 d ekilometri față de Ambon, Maluku. Seismul nu a fost urmat de tsunami, potrivit Agerpres.

Seismul din Indonezia s-a simțit în mai multe regiuni fiind produs la o distanță de circa 37 de kilometri nord-est de Ambon, în provincia Maluku. Oamenii au ieșit panicați din casele care au fost zguduite puternic, zidurile mai multor clădiri crăpându-se în urma cutremurului. Autoritățile indoneziene nu au raportat până la această oră victime sau paguge importante.

Seismul nu a fost urmat de alertă de tsunami
Cutremur puternic în Indonezia, joi dimineața. Nu an fost raportate victime până la această oră. Sursa foto: bihoreanul.ro

Indonezia, o regiune seismică foarte activă

Indonezia este plasată la convergența a trei mari plăci tectonice: indo-pacifică, australiană şi euroasiatică. Indonezia este un arhipeleag format din 17.000 de insule pe suprafața căruia se află și peste 100 de vulcani. În aceste condiții Indonezia este cea mai activă zonă seismică din lume.

Cel mai devastator tsunami a avut loc în anul 2004 fiind declanșsat de un seism care a avut magnitudinea de 9,1 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs în largul insulei Sumatra și a lăsat în urma sa dezastre uriașe și 220.000 de persoane au murit în regiunea Ocenaului Indian. Dintre aceste victime 170.000 erau din Indonezia.

 

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri