Cutremur puternic în Islanda! Ce magnitudine a avut seismul

Flaviu Popa   
în HotNews
20/10/2020, 17:22
Cutremur puternic în Islanda! Ce magnitudine a avut seismul
Cutremur puternic în Islanda

Un cutremur cu magnitudinea de 5.3 Richter a lovit Islanda, la ora 13:43 ora locală, 16:43 ora României, conform datelor oficiale publicate de EMSC.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, în apropiere de orașelele Torshavn (Insulele Feroe – 799 km) și Reykjavik (Islanda – 25 km).

Ultimul mare cutremur din Islanda s-a produs în 2008 în 29 mai la ora 15:46. Atunci au fost înregistrate două cutremure consecutive de 5.9 și 5.8 pe scara Richter.

Cutremur puternic în Islanda, în apropiere de capitala Reykjavik

Deși nu au existat morți, 30 de oameni au fost răniți și mai multe oi și-au pierdut viața. A fost cel mai puternic cutremur care să lovească Islanda după cutremurul din 2000.

În vara lui 2000 cutremurul a avut 6.5 magnitudine și a fost primul cutremur relevant din Islanda din ultima sută de ani.

Presa din Islanda nu a anunțat momentan dacă s-au înregistrat daune materiale sau victime omenești. Cu toate acestea, un internaut a publicat pe Twitter un mesaj prin care anunță că nu ar exista daune sau victime. „Capitala tocmai a fost lovită de un cutremur puternic. Primele estimări arată o magnitudine de 5.7. Nu am informații că ar exista daune materiale, însă cutremurul s-a resimțit puternic”, a explicat internautul.

Știre în curs de actualizare

Închide ×