News

Cutremur puternic în Marea Adriatică. Seismul, resimțit în Italia și Croația

27.03.2021 | 16:29
Cutremur puternic in Marea Adriatica Seismul resimtit in Italia si Croatia
Cutremur puternic în Marea Adriatică. Seismul, resimțit în Italia și Croația. Sursa foto: Twitter.com
ADVERTISEMENT

Un cutremur cu magnitudinea 5.4 s-a produs sâmbătă în Marea Adriatică, la o adâncime de doar 2 km, potrivit Centrului Seismologic European (EMSC). 

Seismul a fost resimțit în mai multe orașe din Italia, dar și în Croația. Cutremurul a avut loc în apropiere de Manfredonia, situată în provincia Foggia din Italia.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, seismul nu ar fi cauzat pagube semnificative. În orele următoare, magnitudinea, epicentrul și intensitatea exactă a cutremurului ar putea fi revizuite, pe măsură ce seismologii analizează datele venite de la fața locului.

Cutremur puternic în Marea Adriatică. Seismul s-a resimțit în Italia

Potrivit CDE News, cutremurul ar fi avut o magnitudine cuprinsă între 5.3 și 5.8 pe Richter. Acesta a fost înregistrat în Marea Adriatică la 169 de kilometri nord-vest de Bari.

ADVERTISEMENT

Seismul a fost resimțit destul de sever de populația din Abruzzo, Campania, Basilicata, Molise și Puglia.

De asemenea, mișcarea telurică a avut o forță deosebită în toată zona Gargano și în provincia Foggia. În acest moment nu există rapoarte despre victime în rândul oamenilor sau a clădirilor.

ADVERTISEMENT

Potrivit INFP, acest cutremur s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 131km S de Split, 169km NV de Bari, 218km NE de Napoli, 242km NV de Taranto, 257km SV de Sarajevo, 258km SV de Zenica, 284km S de Banja Luka și 285km E de Roma.

Imagini din timpul cutremurului surprinse de cetățenii din Italia

În mediul online au început deja să apară imagini filmate de cetățenii din Italia din timpul cutremurului. Acestea demonstrează faptul că seismul a fost unul destul de serios.

ADVERTISEMENT


Cutremurul din Marea Adriatică a avut mai multe replici. Cea mai importantă s-a înregistrat la ora României 15:13, la o adâncime de 2 km, de 4.1 magnitudine. Cronologic, ultima a fost raportată la 16:21, de 4 pe Richter.

ADVERTISEMENT