News

Cutremur puternic în Mexic. Mai mulți oameni au murit

24.06.2020 | 09:11
Cutremur puternic în Mexic. Mai mulți oameni au murit
Cutremur puternic în Mexic. Mai mulți oameni au murit. Sursa foto: cgtn.com
ADVERTISEMENT

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7,5 a lovit marți coasta Pacificului din sudul Mexicului, lăsând în urmă victime omenești și pagube materiale importante.

Din primele informații oferite de autorități, cel puțin șase oameni au murit în urma seismului. După eveniment, o alertă de tsunami a intrat în vigoare.

ADVERTISEMENT

Pe lângă pierderile umane, cutremurul a produs daune importante în orașe mari din țară.

Mexic, lovit de un cutremur puternic soldat cu mai mulți morți

Cele mai multe victime, până la această oră, au fost raportate în statul Oaxaca, acolo unde a fost și epicentrul seismului. Potrivit autorităţilor, patru persoane au fost rănite aici şi alte două, în Ciudad de Mexico, anunță CGTN.

Cutremurul de marţi s-a înregistrat la ora locală 10:29, la 12 kilometri de Crucecita (Oaxaca) şi s-a simţit în mai multe state mexicane. Alerta de cutremur, activată cu aproximativ 1 minut înainte de soc a oferit timp oamenilor să evacueze mare parte din clădiri.

ADVERTISEMENT

După ce a anunțat inițial o magnitudine de 7.1, Serviciul Seismologic din Mexic și-a revizuit datele și a dat valoarea de 7.5 a mișcării tectonice. Conform același surse, până la ora 14:30 au fost înregistrate 447 de replici, cea mai mare fiind de 4,6.

Oamenii din Mexic au ieșit pe străzi înainte de cutremur

Alarmele seismice au sunat la miezul dimineții în Mexic, ca un avertisment pentru rezidenți să iasă din clădiri. La scurt timp, străzile s-au umplut de oameni.

”Cu toate problemele, din ultimul timp, cu virusul și acum cutremurule, suntem șocați. Am pierdut un copil, iar celălalt este bolnav, deci imaginați-vă cum mă simt”, a declarat o femeie de 80 de ani.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cutremurul a luat mulți oameni prin surprindere din Capitală, în special pe cei care lucrau de acasă din cauza măsurilor de izolare din cauza virusului Covid-19.

Autoritățile au anunțat că seismul a provocat un incendiu la rafinăria din Salina Cruz, coasta Pacificului, relativ aproape de epicentru. Totodată, biserici, poduri și autostrăzi au suferit daune importante în timpul cutremurului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri