News

Cutremur puternic în Noua Zeelandă. Ce magnitudine a avut seismul

01.04.2021 | 17:39
Cutremur puternic in Noua Zeelanda Ce magnitudine a avut seismul
ADVERTISEMENT

Cutremur puternic în Noua Zeelandă. Un seism cu magnitudinea 6,3 grade s-a produs joi în insulele Kermadec, un arhipelag al Noii Zeelande.

Din fericire, autorităţile n-au raportat producerea de pagube materiale ți nu a fost emisă o alertă de tsunami, relatează EFE, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Seismul s-a produs la 22:56 ora locală, iar epicentrul a fost localizat la 10 kilometri sub fundul Oceanului Pacific, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) care supraveghează activitatea seismică din întreaga lume.

Cutremur în Noua Zeelandă. Seismul a avut 6,3 grade pe scara Richter

Cutremurul s-a produs la 961 de kilometri nord-est de Ngunguru, o localitate din nordul Noii Zeelande şi la 1010 de kilometri sud-vest de Nuku’alofa, localitate din insulele Tonga, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Arhipelagul Kermadec este situat între Noua Zeelandă şi insulele Tonga.

Nu trăiește nimeni în această zonă în afară de oamenii de la baza permanentă de pe insula Raoul. Acolo este amplasată o staţie meteo şi de radio.

Cutremure puternice luna trecută în Noua Zeelandă

La începutul lunii trecute, autorităţile neozeelandeze au activat de două ori alerta de tsunami.  S-au produs seisme puternice unul cu magnitudinea în largul coastei nord-orientale şi în apropiere de insulele Kermadec.

ADVERTISEMENT

Cutremur de 8,1 grade pe scara Richter

Cutremurul a lovit coasta de nord a Noii Zeelande pe 4 martie și a avut epicentrul la 85 de kilometri la est de Te Aroroa, la o distanță de 412 kilometri la est de Auckland. Seismul s-a produs la adâncimea la 94 de kilometri.

În istoria recentă, cel mai important cutremur a fost cel din 2016, din Kaikoura, care a atins 7.8. Cutremurul s-a produs la două minute după miezul nopții în 14 noiembrie 2016 și a fost considerat unul dintre cele mai complexe cutremure din istoria recentă a omenirii. În 2011, 185 de oameni au murit după ce un cutremur de 6.3 a lovit orașul Christchurch. Noua Zeelandă investește aproximativ 6 miliarde de dolari în fiecare an în asigurări pentru cutremure.

ADVERTISEMENT