ADVERTISEMENT
News

Cutremur puternic în Noua Zeelandă. Ce magnitudine s-a înregistrat

Autor: Bogdan Solomon | 05.04.2021 | 18:01
Cutremur puternic în Noua Zeelandă. Ce magnitudine s-a înregistrat
Un cutremur puternic s-a produs în această dimineață pe coasta de est a Insulei de Nord din Noua Zeelandă. Sursa foto: Colaj Fanatik

Un cutremur cu magnitudinea 6 pe scara Richter s-a produs, luni dimineață, pe coasta de est a Insulei de Nord din Noua Zeelandă. Anunțul a fost făcut de specialiștii Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

ADVERTISEMENT

Potrivit acestora, epicentrul, localizat la o adâncime de 10,0 kilometri, a fost stabilit inițial la 37,5205 grade latitudine sudică şi 179,6745 grade longitudine estică.

Din fericire, nu au fost raportate victime sau pagube materiale și nu există risc de producere a unui tsunami. O serie de seisme cu magnitudini de peste 6 grade pe scara Richter au avut loc de la începutul anului.

Cutremur de 6 pe scara Richter în Noua Zeelandă

În ziua de 05 Aprilie 2021, la ora 07:37:50 (ora locală), s-a produs pe coasta de est a Insulei de Nord din Noua Zeelandă un cutremur cu magnitudinea 6 la adâncimea de 193 km.

ADVERTISEMENT

Epicentrul a fost localizat la o adâncime de 10,0 kilometri și stabilit inițial la 37,5205 grade latitudine sudică, respectiv 179,6745 grade longitudine estică. Nu au fost raportate pagube materiale şi nu a fost emisă o alertă de tsunami”, informează USGS.

Cutremur cu magnitudinea 7,1 în Noua Zeelandă. A fost emisă alertă de tsunami

Autoritățile din Noua Zeelandă au emis joi, 1 aprilie, o alertă de tsunami pentru zonele de coastă, în urma unui seism puternic, cu magnitudinea 7,1 pe scara Richter, produs  în estul insulei nordice a Noii Zeelande, la o adâncime de doar 10 kilometri și aproximativ 95 de kilometri distanță de uscat.

Acesta a fost resimțit pe întreg teritoriul țării, în Auckland, Wellington și chiar la Christchurch, situat pe insula de sud. Reprezentanții Gărzii Civile au îndemnat persoanele care locuiesc sau lucrează pe coastă să se îndrepte imediat către locuri mai înalte și să evite cu orice preț să se apropie de plaje.

ADVERTISEMENT

Instrucțiunile de evacuare prevalează asupra cerințelor actuale legate de nivelul de alertă COVID-19.

Ascultați de autoritățile locale urmați instrucțiunile. Dacă vi se spune să evacuați, faceți acest lucru și nu rămâneți acasă”, au transmis atunci reprezentanții Gărzii Civile.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT