News

Un cutremur puternic a lovit Japonia, joi dimineață. Ce magnitudine a avut seismul

Un nou cutremur puternic a fost raportat în Japonia, țară cu o activitate seismică extrem de intensă. Seismul, raportat joi dimineață, a afectat sud-vestul statului asiatic.
09.12.2021 | 09:50
Un cutremur puternic a lovit Japonia joi dimineata Ce magnitudine a avut seismul
ADVERTISEMENT

Japonia a fost zguduită, joi dimineața, de un cutremur puternic cu magnitudinea de peste 6. Seismul a fost localizat în Toshima, localitate din prefectura Kagoshima, situată în sud-vestul statului asiatic.

Mișcarea telurică a avut magnitudinea 6,1 și s-a consemnat la ora 4.05 (11:05, ora Japoniei).

Agenția de Meteorologie din Japonia anunță că seismul a avut epicentrul în apropierea lanțului de insule Tokara, la o adâncime de 14 kilometri.

ADVERTISEMENT

Japonia, zguduită de un un cutremur puternic

Cutremurul de joi dimineața a avut intensitatea 5 pe scara seismică japoneză, una cu valori de la 0 la 7, a mai anunţat Agenţia de Meteorologie din Japonia.

Până la această oră, autoritățile din statul asiatic nu au emis nicio alertă de tsunami, scrie site-ul News Japan.

ADVERTISEMENT

Din primele informații furnizate de autorităţile municipale, 64 de rezidenţi şi 12 lucrători aflaţi în deplasare pe insula Akuseki – situată la peste 300 km de oraşul Kagoshima de pe insula principală Kyushu – se află în siguranţă.

În urmă cu 21 de ani, insula a fost afectată de un cutremur cu magnitudinea 5,9 care a provocat daune inclusiv conductelor de apă, a adăugat agenţia meteorologică niponă.

ADVERTISEMENT

Kyushu Railway Co. a declarat că serviciile sale deservite de trenuri de mare viteză au fost sistate temporar din cauza unei întreruperi de curent asociată cutremurului, însă au fost reluate aproximativ 15 minute mai târziu.

De sâmbătă până în prezent, peste 240 de cutremure au zguduit zona din jurul lanţului de insule Tokara, potrivit agenţiei meteorologice.

ADVERTISEMENT

Întreaga parte insulară din vestul Japoniei a fost cutremurată în această dimineață

Joi dimineața, întreaga parte de sud-vestic a Japoniei a fost afectată de seisme. Un tremur de peste 5 a fost înregistrat pe insula Akusekijima, 4 pe insula Kodakarajima, 3 în orașul Amami și insula Suwanosejima. Cutremure cu magnitudine 2 sau mai mică au fost resimțite în întreaga regiune din sud-vestul Japoniei.

În general, populația din această regiune locuiește în structuri care sunt rezistente la cutremure. Există însă și clădiri vulnerabile. Acestea sunt cele care au structuri grele din lemn și construcție de zidărie.

ADVERTISEMENT
Tags: