News

Cutremur puternic lângă coasta Filipinelor. A fost emisă o avertizare de tsunami

Un cutremur sever a avut loc aproape de coasta Filipinelor, de aceea fiind emisă o avertizare de tsunami.
11.08.2021 | 22:21
Cutremur puternic langa coasta Filipinelor A fost emisa o avertizare de tsunami
ADVERTISEMENT

Fenomenul vine la doar câteva zile după ce un cutremur avusese loc în Indonezia, în apropierea Insulelor Filipine, dar acesta a avut 5.9 grade pe scara Richter.

Cutremur puternic în Filipine. S-a emis avertizare de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea de 7.1 grade pe scara Richter a avut loc la 63 de kilometri de Pondaguitan, Filipine, conform Unității de Supraveghere Geologică din SUA, iar o avertizare de tsunami a fost emisă, conform Reuters. Epicentrul a fost determinat la o adâncime de 50 km, la 66 kilometri sud-est de Bobon, în centrul arhipelagului filipinez.

ADVERTISEMENT

Institutul Filipinez pentru Vulcanologie și Seismologie a declarat că pericolul și consecințele acestuia erau așteptate, notează CNN, citat de Reuters.

Serviciul Național de Vreme din Statele Unite ale Americii a declarat că nu există risc de tsunami pentru coasta vestică a SUA, același lucru fiind accentuat și de către serviciul de Management al Urgențelor din Hawaii.

ADVERTISEMENT

Un nou cutremur miercuri în România

Seismul a avut loc miercuri, 11 august, la ora 12:31:15 și a avut magnitudinea de 4.2 grade pe scara Richter, conform primelor estimări pe care le-au furnizat cei de la Institutul Național de Fizică a Pământului, iar acesta a avut loc în Vrancea.

Conform primelor informații furnizate de către specialiști, cutremurul s-a produs la 53 km E de Brașov, 65 km N de Ploiești, 121 km N de București, 127 km SV de Bacău, 132 km NE de Pitești, 137 km V de Brăila, 140 km V de Galați, 167 km E de Sibiu, 186 km N de Ruse, 210 km SV de Iași.

ADVERTISEMENT

La momentul inițial, seismul fusese cotat cu 4.4 pe scara Richter, însă o revizuire ulterioară a arătat că fenomenul a avut magnitudinea de maximum 4.2 grade și s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri.

Mai mult decât atât, se pare că pământul s-a zguduit în zona Brașovului, deși revizuirile au localizat cutremurul în zona seismică “clasică” din România, regiunea Vrancei.

ADVERTISEMENT

Site-ul Institutului Național de Fizică a Pământului a afirmat că există și câteva persoane din România care au resimțit acest cutremur, cele aflate la 50-140 de kilometri față de epicentru. Câteva persoane din București, din sectoarele 1 și 3 relatează că au simțit această mișcare a pământului, dar și alți oameni din Ploiești, Popești Leordeni și de la Gura Vitioarei.

ADVERTISEMENT
Tags: