ADVERTISEMENT
News

Cutremur puternic produs în Chile. Ce magnitudine a avut seismul

Autor: Adrian Baciu | 11.09.2020 | 14:53
Cutremur puternic produs în Chile. Ce magnitudine a avut seismul
Cutremur puternic produs în Chile. Ce magnitudine a avut seismul. Sursa foto: independent.co.uk

Un cutremur puternic a fost raportat în cursul zilei de vineri, 11 septembrie, în nordul statului Chile.

ADVERTISEMENT

Seismul cu magnitudinea 6,5 s-a produs la o adâncime de 44 de kilometri, potrivit Centrului German de Cercetare în Geoştiinţe (GFZ), citat de The Independent.

Până la această oră, autoritățile din statul sud american nu au raportat nicio victimă. S-au semnalat doar o serie de întreruperi în furnizarea energiei electrice în zonele din apropierea epicentrului seismului.

ADVERTISEMENT

Cutremur puternic produs vineri în Chile. Ce magnitudine a avut seismul

Statul Chile a fost lovit de un nou cutremur de intensitate însemnată. Seismul de vineri a înregistrat magnitudinea 6,5 și a fost raportat în zona nordică a țării.

Conform sursei citate, epicentrul cutremurului a fost localizat la jumătatea distanţei dintre oraşele Calama, Antofagasta şi Iquique, din regiunea Norte Grande, unde se află unele dintre cele mai mari exploatări miniere din țară.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţe din Chile a anunţat că nu a fost identificat niciun pericol imediat pentru oameni, serviciile de bază şi infrastructură. Echipa tehnică a departamentului monitorizează în continuare situaţia.

Zona Tocopilla și o municipalitate din apropiere, Alton Hospicio, au anunțat întreruperi de curent electric din cauza cutremurului, dar nu au fost raportate daune sau victime omenești, potrivit Biroului Național de Urgență din Chile.

ADVERTISEMENT

Nu există risc de tsunami după acest cutremur

Din datele furnizate de Serviciul Hidrografic şi Oceanografic al marinei chiliene (SHOA) se pare că nu au fost întrunite condițiile pentru producerea unui tsunami.

Zona de Nord a statului Chile a fost lovită de un număr semnificativ de seisme în ultimele 11 zile, începând cu cel de magnitudinea 6,8,, al cărui epicentru a fost situat în vecinătatea oraşului-port Huasco, la jumătatea distanţei dintre capitala regională La Serena şi Copiapo, produs pe 1 septembrie.

ADVERTISEMENT

Un alt cutremur, de 6,2, s-a produs în Coquimbo, puţin mai departe spre sud, sâmbătă. Ultimul cutremur mortal a zguduit mai multe regiuni chiliene cu magnitudinea de 8,8 în februarie 2010, provocând un tsunami și ucigând 526 de persoane.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!