News

Cutremur raportat marți seară în România. Ce magnitudine a avut seismul

Un nou cutremur a avut loc în acest debut calendaristic de vară. Seismul, unul de mică intensitate, resimțit în mai multe oraşe din ţară, s-a produs în județul Buzău.
07.06.2022 | 22:21
Cutremur raportat marti seara in Romania Ce magnitudine a avut seismul
Cutremur în România, cel mai important din această lună. În ce orașe s-a resimțit seismul. Sursa foto: wsav.com
ADVERTISEMENT

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a anunțat, marți, producerea unui nou cutremur.

Cutremur în România, cel mai important din această lună. În ce orașe s-a resimțit seismul

Conform INFP, seismul a avut magnitudinea 3.6 pe Richter, fiind înregistrat în zona seismică Vrancea, Buzău.

ADVERTISEMENT

Seismul s-a produs la adâncimea de 117 km. Ora de producere a acestei mișcări telurice este 18.40.

Din buletinul INFP mai aflăm că acest cutremur s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 59 km NE de Ploiești, 60 km E de Brașov, 113 km N de București, 131 km V de Brăila, 131 km NE de Pitești, 133 km S de Bacău, 135 km V de Galați, 174 km E de Sibiu, 178 km N de Ruse, 215 km SV de Iași.

ADVERTISEMENT

În luna iunie, în România au avut loc în total 5 cutremure. Cel raportat marți, 7 iunie, a fost cel mai important.

Restul seismelor, înregistrate pe 1 iunie (două), pe 3 iunie și 4 iunie câte unul, nu au avut magnitudine mai mare de 2.4. Cel mai important dintre acestea, chiar cel de 2.4, a avut loc în județul Botoșani, o zonă destul de neobișnuită pentru astfel de fenomene naturale în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Cel mai important seism din luna mai, magnitudine peste 4

Pe 11 mai a avut loc cel mai important cutremur din ultimele săptămâni în țara noastră.

Seismul a avut magnitudinea de 4.2 și s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adâncime de 142 de kilometri, după cum informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Conform INFP, epicentrul seismului a fost localizat în apropierea următoarelor orașe: 60 km est de Brașov, 69 km nord-est de Ploiești, 123 km sud de Bacău, 123 km nord de București, 130 km vest de Brăila, 132 km vest de Galați, 139 km nord-est de Pitești, 174 km est de Sibiu, 188 km nord de Ruse, 205 km sud-vest de Iași.

ADVERTISEMENT

În acest an, cel mai semnificativ cutremur a avut loc pe 16 ianuarie. Seismul a fost consemnat în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 137 de kilometri, după cum informează autoritățile.

ADVERTISEMENT