News

Cutremur resimțit în Roma. Locuitorii panicați au sunat la pompieri

11.05.2020 | 13:28
Cutremur resimtit in Roma Locuitorii panicati au sunat la pompieri
ADVERTISEMENT

Un cutremur de mică intensitate s-a resimțit în Roma, luni dimineață. Nu s-au înregistrat victime și nici pagube materiale, însă locuitorii panicați au sunat la pompieri.

Cutremur resimțit în Roma. Locuitorii panicați au sunat la pompieri

Într-o perioadă în care populația începe, treptat, să revină la viața cât de cât normală, după relaxarea unor măsuri de izolare, Capitala Italiei, Roma, a fost zguduită de un cutremur de mică intensitate.

ADVERTISEMENT

Seismul a avut o magnitudine de 3,3 și s-a resimțit la ora 5.03 dimineața cu un epicentru în Fonte Nuova, un oraș micuț situat la peste 16 kilometri distanță de Capitală.

Departamentul de Pompieri din Roma a anunțat că a primit numeroase apeluri telefonice de la persoane panicate, care voiau să se informeze despre seism.

ADVERTISEMENT

Unii dintre locuitorii Romei au declarat că au auzit un zgomot puternic în jur de 30 de secunde, chiar înainte de a începe seismul.

”Oamenii s-au trezit, s-au auzit țipete de spaimă din clădirea noastră”, a spus un bărbat identificat din Roma, conform Dailymail. ”Se puteau vedea luminile apartamentelor apărând una după alta”, spune alt cetățean.

ADVERTISEMENT

Alți cetățeni din Capitala Italiei au spus că au fost treziți din pat instantaneu, iar panica s-a răspândit rapid într-un oraș lovit deja de pandemia coronavirusului.

Roma, aflată într-o zonă cu risc seismic ridicat

Roma nu este situată în mod într-o zonă cu activitate seismică puternică, unde au loc deseori cutremure mai puternice.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 11 ani, pe 6 aprilie 2009, un seims puternic a zguduit oraşul medieval Aquila şi regunea centrală în care se află şi a omorât peste 300 de oameni. Tot atâţia oameni au murit în cutremurul de la Amatrice, la 24 august 2016.

ADVERTISEMENT