News

Cutremur semnificativ în Grecia, în apropiere de o zonă turistică, frecventată de români

13.05.2019 | 20:51
Cutremur semnificativ in Grecia in apropiere de o zona turistica frecventata de romani

Un cutremur semnificativ, de peste 5,1 grade pe scara Richter s-a produs în Grecia, la ora 20:00, ora României. Potrivit primelor date înregistrate, nu s-au produs pagube materiale în urma seismului, însă martorii spun că s-a resimțit puternic și clădirile s-au cutremurat pe măsură.

Cutremur de 5,1 pe scara Richter, în Grecia, aproape de o zonă turistică, frecventată de români

De asemenea, și în România s-a produs o mișcare a plăcii tectonice, însă în urmă cu câteva zile. Seismul, care a avut o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter, s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în zona Vrancea. Epicentrul cutremului a fost în județul Buzău, conform Institutului Național pentru Fizica Pământului(INFP). De asemenea, un cutremur, a avut loc, câteva zile mai târziu, în aceeași zonă.

Mișcarea plăcii tectonice s-a produs în noaptea de joi spre vineri, la adâncimea de 122 de kilometri, iar orașele apropiate sunt Nehoiu, Covasna, Întorsura Buzăului, Buzău și Mizil. Totodată, și în Ialomița locuitorii au fost speriați de un cutremur. Cu o magnitudine de 2,1 grade pe scara Richter, seismul s-a produs la ora 21:28, la o adâncime de 5 kilometri. De altfel, el a fost al șaselea din luna mai.

Cutremur semnificativ în Grecia, în apropiere de o zonă turistică, frecventată de români
Seismul a avut o magnitudine de 5,1 grade pe scara Richter

Cutremur din Sălaj, care s-a produs pe 1 mai, a lăsat multe semne de întrebare

Amintim că pe 1 mai, în Sălaj, a avut loc un cutremur bizar. Coordonatele lui au fost 47.1943 grade latitudine și 23.0532 grade longitudine și adâncime de 10 kilometri.  ”În urmă cu puţin timp, în zona Crişana, din judeţul Sălaj (la 3 km de Zalău), s-a produs un seism cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter, la o adâncime de 10 km.

Cutremur semnificativ în Grecia, în apropiere de o zonă turistică, frecventată de români
nu s-au produs pagube materiale în urma seismului, însă martorii spun că s-a resimțit puternic și clădirile s-au zgâlțânat pe măsură

Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.Pentru evaluarea situaţiei, au fost trimise in recunoaştere echipaje de pompieri”, este ultima postare făcută pe pagina de Facebook a IGSU.