News

Al doilea cutremur în două zile la Galați! Ce putere a avut seismul și unde s-a mai simțit

16.08.2019 | 17:58
Al doilea cutremur in doua zile la Galati Ce putere a avut seismul si unde sa mai simtit

Emoții pentru gălățeni pentru a doua oară în două zile. Asta după ce un cutremur s-a înregistrat în urmă cu puțin timp în Galați. Seismul vine la câteva zile după un alt cutremur care s-a produs joi în aceeași zonă. Cei de la Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului au anunțat atât magnitudinea pe care a avut-o, cât și orașele în care s-au resimțit undele seismice.

Un cutremur de suprafață s-a produs în Galați

Cutremurul de suprafață s-a produs la ora 13:31, în județul Galați. Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut magnitudinea 2,3 pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 19 km, deci destul de aproape de suprafață.

Cutremurul care s-a simțit vineri în Galați a fost produs în apropierea mai multor orașe, printre care se numără Nehoiu (35 km), Buzău (51 km), Covasna (52 km), Râmnicu Sărat (56 km) și Odobești (57 km).

Un nou cutremur produs vineri, 16 august, la Galați
Un nou cutremur produs vineri, 16 august, la Galați *foto: indian times

Al doilea seism în două zile la Galați

Cutremurul de vineri vine după unul mai puternic, care s-a produs tot în Galați. Acesta din urmă a avut magnitudinea de 2,6 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 16 kilometri.

De asemenea, cu o zi înainte de Sfânta Maria, deci pe 14 august, a avut loc cel mai puternic cutremur din 2019 în România. Este vorba despre un seism de 3,8 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la ora 20.17 în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 138 de kilometri. Mişcarea tectonică a avut loc în apropierea oraşelor Nehoiu (37 km), Covasna (46 km), Slănic-Moldova (57 km), Odobeşti (58 km) şi Târgu Secuiesc (58 km).

Tags: