Cutremure devastatoare în Filipine. Opt morți și zeci de răniți

Alexa Serdan   
în HotNews
27/07/2019, 13:56
Cutremure devastatoare în Filipine. Opt morți și zeci de răniți
Două cutremure de peste 5 grade s-au produs sâmbătă dimineața în Filipine. Sursa foto. europafm.ro

Două cutremure s-au produs în această dimineață în Filipine. Provincia Batanes a fost lovită de un seism de 5.4 grade pe scara Richter, iar o replică a avut loc la trei ore având o magnitudine de 5.9 grade. Opt oameni au murit și alți 60 au fost răniți.

Filipine a fost lovită de două seisme sâmbătă dimineața

Provincia Batanes din nordul Filipinelor a fost lovită de două cutremure sâmbătă dimineața. Primul seism a avut magnitudinea de 5.4 grade pe scare Richter având epicentrul la 12 km nord-est de oraşul Itbayat din provincia Batanes, un grup de insuliţe din largul celei mai mari insule din Filipine, Luzon. Cutremurul s-a produs la ora locală 4:16. Trei ore mai târziu o replică cu magnitudinea de 5.9 grade s-a produs la 21 km nord-est de Itbayat.

Cele două cutremure din Filipine au dus la moartea a opt persoane și rănirea altor 60. De asemenea, mai multe locuințe și structuri ale orașului, în special clădite din ciment și piatră au fost afectate de cele două seisme din această dimineață.

8 persoane au murit și 60 au fost rănite
Locuitorii din provincia Batanes, nordul Filipinelor au fost evacuați într-o piață publică. Sursa foto: news.ro

Populația provinciei Batanes a fost evacuată

Provincia Batanes din nordul Filipinelor are o populație de peste 1.000 de locuitori. Autoritățile din Filipine au evacuat întreaga populație într-o piață publică pentru a-i putea feri de consecințele eventualelor replici care au continuat să se producă la interval de două ore.

În Filipine se produc adesea cutremure având în vedere că se află pe centura de foc a Pacificului. În Filipine se produc peste 90% dintre cutremurele de pe glob. Vă reamintim că în luna octombrie a anului 2013 un seism cu magnitudinea de 7.1 grade pe scara Richter a afectat centrul țării. La respectivul seism au murit peste 220 de persoane. De asemenea, în iulie 1990 peste 2.400 de persoane au murit în nordul insulei Luzon în urma unui seism de 7.8 grade.

Ieri, 26 iulie, în Serbia a avut loc un seism cu magnitudinea de 2.5 grade pe scara Richter care s-a produc la o adâncime de 5 km la ora 18:02. Tot vineri, 26 iulie, s-au produs alte două seisme. De data aceasta au avut loc în țara noastră. Primul seism s-a produs în județul Vrancea având magnitudinea de 2.7 grade, iar cel de-al doilea a avut loc în județul Buzău având aceeași magnitudine.

 

 

 

 

 

Închide ×