News

Cutremure în serie în Albania! Ce magnitudine a avut cel mai puternic seism

01.06.2019 | 13:15
Cutremure in serie in Albania Ce magnitudine a avut cel mai puternic seism

O serie de cutremure s-au produs în Albania, iar cel mai puternic dintre ele a avut magnitudinea de 5,3 pe scara Richter. Cutremurele au produs pagube, anunță autoritățile albaneze, iar cinci oameni au fost răniți în urma zguduirii pământului. În total, astăzi, au avut loc pe teritoriul acestui stat 6 cutremure, unul după altul.

Cutremure în Albania. Cel mai mare a avut 5,3 grade

Cele cinci persoane rănite se aflau într-o casă care s-a prăbușit, anunță presa de la Tirana. Autoritățile guvernamentale au anunțat că vor face cercetări suplimentare pentru a afla dacă mai există alte victime și pagube însemnate, însă până la această oră, în afară de cei cinci oameni peste care s-a prăbușit locuința, nu s-au sesizat situații excepționale.

Primul cutremur important produs pe 1 iunie a avut loc la 15 kilometri distanță de orașul Korce la o adâncime de 14 kilometri. Cutremurele s-au produs în zona graniței cu Grecia și Macedonia de Nord. Lumea s-a panicat foarte tare, însă guvernul de la Tirana a declarat că nu este necesară declararea stării de urgență, chiar dacă unul dintre cutremur a sărit de valoarea de 5 grade pe Richter.

Cutremurele s-au produs la o distanță mai mică de 590 de kilometri distanță de sud-vestul României. Imagine reprezentativă cu distanța rutieră dintre Tirana și Drobeta Turnu-Severin

Pe 30 mai, un seism de 6,6 grade a avut loc în El Salvador

Zilele trecute, un alt cutremur însemnat a avut loc pe planetă, în cealaltă parte a lumii. Statul El Salvador a fost zguduit de un seism de 6,6 grade pe scara Richter, însă, din fericire, în țara latino-americană nu s-au înregistrat pagube sau victime. Cutremurul din țara aflată în America Centrală s-a produs joi, 30 mai, la ora locală 3 și 6 minute dimineața.

Specialiștii recomandă ca în caz de cutremur oamenii să nu se panicheze și să nu fugă, dacă se află într-o casă sau bloc, pe scări, căci acestea pot ceda primele. De asemenea, este recomandat să nu sară pe geamuri pentru că se pot răni sau pot chiar muri, iar dacă se află pe străzi să se ferească de clădirile înalte sau de stâlpii de electricitate ori de copaci.

Tags: