News

Cutremure semnificative în România, în ultimele ore. Unul dintre seisme a avut peste 4 grade pe scara Richter

06.08.2019 | 08:23
Cutremure semnificative în România, în ultimele ore. Unul dintre seisme a avut peste 4 grade pe scara Richter
Cutremure în România azi noaptea și azi dimineață. Sursa foto: dcnews.ro

Două cutremure împortante au avut loc în România, azi noapte și în această dimineață. Unul dintre seismele produse în zona Vrancea a avut 4,1 grade pe scara Richter, informează Institutul Național pentru Fizica Pământului. Primul cutremur s-a produs la ora locală 00:05 minute, în zona seismică Vrancea.

Cutremur puternice în România, la un interval de doar 5 ore

Al doilea seism, de 3,8 grade, a avut loc în județul Buzău la ora 05:23. Cutremurul de azi noapte s-a produs la o adâncime de 70 de kilometri, iar cel din această dimineață la una de 107 kilometri. Cutremurul de peste 4 grade s-a produs aproape de localitățile Odobești, la 40 de kilometri distanță, Panciu, la 45 de kilometri distanță, Onești, la 47 de kilometri, Târgu Ocna, la 49 de kilometri și Slănic Moldova, la 50 de kilometri față de epicentru.

Cutremurul de 3,8 din această dimineață s-a produs la o distanță de: 14 kilometri de Nehoiu, 38 de kilometri de Covasna, 40 de kilometri de Întorsursa Buzăului, 51 de kilometri de Vălenii de Munte și 53 de kilometri de Târgu Secuiesc. Acestea sunt cele mai puternice seisme de până acum produse în luna august a anului 2019.

cutremure romania
Mircea Radulian, directorul INFP, susține că un cutremur major se poate produce oricând. Sursa foto: digi24.ro

Un cutremur mare se poate produce oricând

Inițial, cutremurul de azi noapte a fost estimat cu o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter, dar aceasta a fost rectificată ulterior de fizicienii care lucrează la Institutul pentru Fizica Pământului.

Directorul INFP, Mircea Radulian, susține că un cutremur major poate avea loc oricând. „Deci statistic ce se întâmplă: și acum poate să vină un cutremur mare. Nu neapărat legat de cutremurul ăsta de azi, de 5,8, dar în pespectivă putem să ne așteptăm și la un cutremur mare. Adică peste 7, da. Numai că, într-adevăr, ele sunt mai puțin frecvente decât cele de mică intensitate. Însă deja suntem în situația în care ar putea apărea și cutremure de peste 7”, a declarat anul trecut Radulian pentru știrileprotv.ro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri