Sport

Cuvintele care i-au fost fatale lui Daniel Niculae în dosarul „Pyro”. Cum i-a înrăit pe procurori înainte de a primi decizia definitivă!

Daniel Niculae a luat în derâdere dosarul în care este inculpat, iar acest lucru l-a costat scump pe președintele Rapidului. Detalii de ultimă oră
26.04.2024 | 15:43
Cuvintele care iau fost fatale lui Daniel Niculae in dosarul Pyro Cum ia inrait pe procurori inainte de a primi decizia definitiva
Daniel Niculae riscă să ajungă și el în spatele gratiilor. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Daniel Niculae a atacat dur dosarul „Pyro” în care este cercetat, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul București a decis începerea urmăririi sale penale.

Daniel Niculae plătește pentru declarațiile sale acide?

Președintele Rapidului riscă să ajungă după gratii după ce Parchetul București a dispus începerea urmării penale în stare de libertate: „La data de 17.04.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au extins acțiunea penală față de 2 inculpați, persoane fizice, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept prev. de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995, cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal și art. 41 alin. (1) Cod penal, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept (2 acte materiale) prev. de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995, cu aplicarea art. 48 alin. 1 Cod penal și art. 35 alin. (1) Cod penal”.

ADVERTISEMENT

Această decizie a procurorilor vine după ce Daniel Niculae a făcut niște declarații dure la adresa celor care au instrument dosarul „Pyro”: „Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut pentru că nu a fost o perioadă ușoară. Cu această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi peste o carieră curată de 20 de ani.

Sunt poate și lucruri pe care nu le-am făcut bine, dar nu să apar o săptămână ca un criminal pe la toate canalele de știri. Au apărut teorii ale conspirației că a început totul după victoria cu 4-0 cu FCSB, că sunt alegeri, lucruri care au fost false”.

ADVERTISEMENT

Rapid a ajuns pe locul cinci în clasament și poate rata cupele europene, iar Daniel Niculae pune acest parcurs slab și în seama faptului că această anchetă le-a „turnat” plumb în ghete jucătorilor: „Datorită acestor lucruri nici evoluția echipei nu a fost una pe care ne-am dorit-o. Dar nu ăsta e motivul principal că nu suntem acum acolo”.

Daniel Niculae chiar le-a luat apărarea suporterilor și a cerut modificarea Legii 4 a lui Dumitru Dragomir

Oficialul Rapidului consideră că măsurile luate de autorități sunt abuzive: „Jandarmeria a devenit foarte agresivă de un an cu toate echipele care au suporteri.

ADVERTISEMENT

Dosarul va avea o finalitate și nu e corect ca doi oameni să se afle în închisoare pentru atât de puțin. Torțe sunt pe toate stadioanele din lume. E clar că Legea 4 este depășită și ar trebui refăcută”.

Anunțul procurorilor cu privire la președintele Rapidului

În fapt, în sarcina lui Daniel Niculae, cel de-al doilea inculpat, s-au reținut următoarele:
– în data de 27.01.2024, a sprijinit material și moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal), sprijinul material oferit în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal, constând în oferirea unor sume de bani pentru achiziționarea materialelor pirotehnice, fiind și de acord ca persoanele neidentificate să folosească materialele pirotehnice, fără drept, în incinta stadionului în data de 27.01.2024 transmițând acest acord liderului grupării, oferind astfel și sprijin moral.

ADVERTISEMENT

– în data de 09.03.2024, l-a sprijinit moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal) sprijinul moral oferit autorilor necunoscuți în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal constând în aceea că a fost de acord ca autorii neidentificați să folosească materiale pirotehnice la începutul unui meci de fotbal disputat în data de 09.03.2024, transmițând liderului grupării, acordul său în acest sens, după ce acesta din urmă l-a solicitat pentru ca membrii galeriei să acționeze fără a afecta relația pe care o are cu clubul de fotbal pe care îl susține, înlesnind astfel activitatea infracțională constând în deținerea, transportarea și folosirea de materiale pirotehnice, fără drept, la începutul meciului de fotbal”, s-a mai anunțat în cadrul unui comunicat al Compartimentului de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

În concluzie, Daniel Niculae riscă în acest moment chiar să ajungă în spatele gratiilor. Rămâne de văzut dacă acesta va fi găsit în cele din urmă vinovat și cum va fi finalizat acest proces.

ADVERTISEMENT