Life

Cuvintele pe care nu e bine să le spuneți niciodată. Celebrul doctor Vlad Ciurea, sfaturi pentru o viaţă bună: “Așa ne menţinem tinereţea”

Celebrul doctor Vlad Ciurea ne spune care sunt cuvintele pe care nu trebuie să le rostim niciodată pentru a avea o viață mai bună.
02.04.2023 | 11:43
Cuvintele pe care nu e bine sa le spuneti niciodata Celebrul doctor Vlad Ciurea sfaturi pentru o viata buna Asa ne mentinem tineretea
Vlad Ciurea ne spune ce cuvinte nu trebuie să rostim niciodată. Sursă foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Vlad Ciurea, un neurochirurg extrem de apreciat de altfel, ne spune cum putem avea o viață sănătoasă. Sunt anumite cuvinte care nu trebuie niciodată spuse și nici măcar gândite. În acest mod eliminăm rapid stresul, dar și stările de anxietate din viața noastră.

Vlad Ciurea, despre modelul german 8+8+8

Medicul Vlad Ciurea propune modelul german 8+8+8. Ce înseamnă acesta? În primul rând ar fi bine să cunoaște efectele lui. Pentru a avea un creier sănătos trebuie să știm de ce să ne ferim, ce să nu gândim, dar și ce să nu spunem, indiferent de situație.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă pare dificil la prima vedere, medicul Vlad Ciurea spune că putem să facem acest lucru. Începem încă de când ne trezim, cu puțin aer proaspăt, cu un pahar de apă plată, dar și cu o mică înviorare. De asemenea, pentru un creier sănătos, alimentația este și ea importantă.

Nu trebuie să ne supraîncărcăm cu prea mult proteină animală, grăsimi, ori glucide, ci să avem un stil de viață echilibrat. ”De noi depinde. Să ne trezim dimineaţă, să avem un aer curat cât mai curat când deschidem ferestrele, să bem apă plată cât mai multă, ca să curăţăm organismul, să facem înviorarea de dimineaţă.

ADVERTISEMENT

Un japonez a spus “mă mişc, deci exist”. Şi să ne comportăm cât mai civilizat, atât în circulaţie, cât şi în casă”, este recomandarea venită din partea medicului Vlad Ciurea, într-un interviu acordat la Digi 24.

Și totuși ce înseamnă modelul german de 8+8+8? Potrivit medicului Vlad Ciurea, este vorba despre opt ore de activitate, opt ore de odihnă și opt ore de administrație. În acest mod, creierul nostru are suficient timp să se relaxeze. Dincolo de acest lucru însă, ar fi bine să fim atenți și la anumite energii.

ADVERTISEMENT

Cuvintele pe care nu e bine să le spuneți niciodată

Cum facem acest lucru? Sunt anumite cuvinte pe care trebuie să le evităm și care de altfel provoacă foarte mult stres. Este vorba despre cuvintele ”acum” și ”trebuie”. De asemenea, gândirea pozitivă ajută și ea enorm. Dacă stăm cu gânduri negative, lucrurile nu vor merge așa cum plănuim.

Un alt lucru important, spune medicul este să știm cum să ne împărțim activitățile zilnice, astfel încât să evităm stresul. De aici pot apărea boli grave precum depresia ori stările de anxietate pe care nimeni nu și le dorește. Cum facem asta? În primul rând ar fi bine să evităm utilizarea telefonului mobil în exces.

ADVERTISEMENT

”În cursul unei zile, ne vin 10 activităţi care trebuie făcute deodată. Trebuie să blocăm telefonul, să o rezolvăm pe prima, apoi pe a doua, şi tot aşa. Dacă încerc totul deodată, mă stresez, iar creierul intră în dezechilibru, în anxietate, în depresie, şi nu mai poate”, a mai explicat specialistul, la Digi 24.

ADVERTISEMENT
Tags: