Sport

Echipa baschetbaliştilor americani înjunghiaţi s-a retras din Liga Naţională! Ce s-a întâmplat

10.01.2019 | 12:18
Echipa baschetbalistilor americani injunghiati sa retras din Liga Nationala Ce sa intamplat
ADVERTISEMENT

Povestea clubului de baschet Cuza Sport Brăila în Liga Națională se pare că a luat sfârșit. Echipa de seniori a fost retrasă de președintele Mircea Totolici, după ce acesta nu a reușit să facă rost de bani pentru a întreține formație în prima ligă de baschet, grupa B valorică.

Oficialii trupei de pe malul Dunării au comunicat în adresa trimisă către Federația Română de Baschet motivele pentru care au luat această decizie: „Vă comunicăm faptul că în aceste momente datorită lipsei de finanţare a  echipei de Liga Naţională, formată doar din juniori din Brăila, nu putem continua să participăm în competiţie şi vă solicităm retragerea echipei din Campionat. Decizia de a retrage echipa de Liga Naţională, formată doar din juniori din Brăila, survine ca urmare a faptului că am convocat în data de 7.01.2019 şedinţa cu părinţii sportivilor şi aceştia au hotărât de comun acord pentru copii lor că nu pot susţine financiar următoarele cheltuieli competiţionale şi de asemenea nu pot continua activitatea competiţională la nivelul şi rigorile Ligii Naţionale de baschet masculin”, se arată în documentul trimis de brăileni oficialilor FRB.

ADVERTISEMENT
Echipa de anul trecut a celor de la Cuza Sport Brăila care a câștigat trofeul Ligii 1

Cuza Sport Brăila, de la extaz la agonie în mai puțin de 6 luni

“Am făcut eforturi disperate, am bătut pe la toate uşile dar încercările noastre au fost sortite eşecului. Din nefericire ne-am luptat cu morile de vânt, iar echipa de seniori şi-a încheiat activitatea în Liga Naţională”, a spus Totolici, pentru cei de la obiectivbr.ro.

La sfârșitul sezonului precedent, Cuza Sport Brăila a câștigat turneul de promovare în LNBM și în vară avea mari ambiții să prindă playoff-ul în Liga Națională. Cu toate acestea, clubul a fost zdruncinat serios în scandalul în care au fost implicați sportivii americani Darrell Bowie și Joseph McClain. Cei doi baschetbaliști au fost înjunghiați într-un club din Brăila. Bowie a suferit mai multe plăgi la nivelul feței și al toracelui, în timp ce McClain a avut un plămân perforat.

ADVERTISEMENT
Joseph McClain, unul dintre baschetbaliștii americani înjunghiați, pe patul de spital

Cuza Sport Brăila a pierdut sprijinul autorităților, baschetbaliștii au fost evacuați

După tragedia baschetbaliștilor americani, CS Cuza Sport a pierdut sprijinul autorităților din Brăila. După ce nu a mai primit bani de la primărie sau de la consiliile locale, președintele clubului s-a văzut nevoit să se despartă de jucătorii de la club. Cei mai afectați dintre ei au fost însă Joshua Turner, singurul american care a continuat să joace la Brăila după incidentul în care au fost implicați conaționalii săi, dar și Joseph McClain, cel care a avut interdicție la zbor din cauza operației suferite.

Mai mult, sportivii erau și neplătiți de mai multe luni, motiv pentru care situația lor a fost și mai complicată. De altfel, FANATIK v-a prezentat discuțiile pe care oficialul clubului brăilean le-a avut cu Turner în momentul în care i-a spus acestuia că va fi evacuat din camera de hotel în care era găzduit. Cei doi americani rămași la Brăila au reușit în cele din urmă să se întoarcă în SUA, dar numai cu sprijinul familiei și al prietenilor.

ADVERTISEMENT
Mircea Totolici, președintele Cuza Sport Brăila, după ce echipa sa a câștigat Liga 1

În urmă a rămas un club care a încercat să rămână în competiție cu copiii și juniorii. Cu toate acestea, Cuza Sport Brăila a suferit înfrângeri pe linie, la scor, fiind pe ultimul loc în Liga Națională de Baschet Masculin, grupa valorică B. Din acest motiv, oficialii brăileni au luat decizia să renunțe la echipa de seniori și să retragă formația din competiție. Asta la numai șase luni de când trupa brăileană a câștigat turneul de promovare în Liga Națională.