Fotbal intern

Cyril Thereau, atacantul străin de care s-au interesat cei de la FCSB. Ce se întâmplă cu francezul. EXCLUSIV

07.12.2019 | 18:53
Cyril Thereau atacantul strain de care sau interesat cei de la FCSB Ce se intampla cu francezul EXCLUSIV
Cyril Thereau este atacantul străin de care s-au interesat cei de la FCSB. Aici este în duel cu Dan Alexa într-un meci Poli - Steaua din decembrie 2006. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gigi Becali spune că în pauza de iarnă obiectivele principale ale FCSB sunt transferuri pe posturile de fundaș central și de atacant. S-a speculat deja în presă despre mai multe variante, aproape toate din Casa Pariurilor Liga 1.

Mihai Stoica, directorul sportiv al clubului, a precizat că în cazul în care FCSB va aduce atacant, acesta va fi doar din străinătate. FANATIK a aflat că una dintre variantele care au fost luate în calcul o reprezintă fostul jucător al roș-albaștrilor, francezul Cyril Thereau, acum în Serie A, la Fiorentina.

ADVERTISEMENT

  • Cota BETANO pentru Viitorul – FCSB: 1,35 este cota pentru minim două goluri în meci. Vezi aici toate cotele!

Cyril Thereau, atacantul străin de care s-au interesat cei de la FCSB pentru pauza de iarnă

FCSB oscilează între a juca din primul minut cu atacant de careu, așa cum s-a întâmplat recent cu Mediașul, sau cu vârf fals, cum a fost cu Tănase la Iași. Asta deși Bogdan Vintilă are trei atacanți de careu în lot, pe Gnohere, Hora și Tsomou.

ADVERTISEMENT

Niciunul dintre cei trei nu au dat randamentul așteptat în acest sezon, fiecare din varii motive: Gnohere pentru că încă are kilograme în plus, lui Hora nu i s-au oferit șanse, iar Tsomou a dispărut în ceață după golul victoriei de la Craiova și va dispărea definitiv în iarnă.

Prima condiție ca FCSB să aducă atacant la iarnă este să se despartă de măcar unul dintre cei trei. O spune Meme Stoica, detaliind puțin „lista de 13” pe care patronul Gigi Becali a anunțat-o zilele trecute. Apropiații lui Becali spun că nu e chiar așa lungă acea listă și că, de fapt, patronul a încercat să mai motiveze unii dintre proscriși.

ADVERTISEMENT

”În acest moment avem trei atacanți în lot. Gnohere, Hora și Tsoumou, dintre aceștia, la meciul cu Iași, nu a fost niciunul titular. Nu va mai veni niciun atacant în situația în care nu va pleca niciunul dintre ei. Din Liga 1 nu este niciun atacant care să ne intereseze. E posibil să aducem unul, dar e exclus din Liga 1” – Mihai Stoica

FANATIK a aflat că unul dintre numele de atacanți străini la care s-au gândit cei de la FCSB pentru a-l transfera în această iarnă este francezul Cyril Thereau, fostul lor jucător. S-au interesat de el, au luat informații despre ultima perioadă a acestuia, fiind totuși nedumeriți de faptul că acesta nu traversează o perioadă prea bună la Fiorentina, cu care este sub contract până vara viitoare.

Becul roșu! Cyril Thereau are doar 4 meciuri în 2019, ultimul la finalul lunii aprilie!

Cyril Thereau, care a jucat 25 meciuri (10 goluri) pentru roș-albaștri în sezonul 2006/2007, a ajuns la 36 de ani și este de sezoane bune în Serie A. Acum este sub contract cu Fiorentina, unde a revenit în vară după împrumutul la Cagliari.

ADVERTISEMENT
  • 500.000 de euro este cota actuală a lui Thereau, deși a împlinit 36 de ani pe 24 aprilie 2019
  • 6 meciuri din 6 a jucat francezul pentru FCSB în Champions League, sezonul 2006/2007. A fost acea grupă cu Real Madrid, Dinamo Kiev și Olympique Lyon
  • 258 de meciuri și 66 de goluri are Thereau în 9 sezoane în prima divizie din Italia

Problema pentru atacantul francez este reprezentată de problemele medicale tot mai dese din ultima vreme. El nu a jucat în acest sezon pentru Fiorentina și are doar 4 apariții în 2019, toate în tricoul sarzilor. Ultima sa apariție s-a produs în Roma – Cagliari 3-0, pe 27 aprilie 2019, când a intrat ca atacant central pentru oaspeți în ultimele 6 minute.

În mod normal Fiorentina nu va avea nicio pretenție în a-l lăsa să plece liber în această iarnă, mai ales că și contractul îi expiră pe 30 iunie 2020. Becul roșu în ceea ce-l privește pe francez este aprins de vârsta înaintată și de problemele medicale din ultimul timp.

  • 2,9 milioane de euro a plătit Anderlecht în iulie 2007 pentru a-l transfera pe Thereau de la FCSB
  • 4 cluburi a bifat atacantul francez în Italia, unde joacă din vara lui 2010: Chievo Verona, Udinese, Fiorentina și Cagliari
ADVERTISEMENT