Vrei să ajungi ca Neymar? Află formula băuturii magice cu care se “îndoapă” brazilianul

Neymar, atacantul echipei de fotbal FC Barcelona, se chinuie din toate puterile să-şi întreţină greutatea şi masa musculară, iar secretul a fost descoperit. Este vorba despre o băutură de...
09.09.2013 | 20:06
Vrei sa ajungi ca Neymar Afla formula bauturii magice cu care se indoapa brazilianul
ADVERTISEMENT

Neymar, atacantul echipei de fotbal FC Barcelona, se chinuie din toate puterile să-şi întreţină greutatea şi masa musculară, iar secretul a fost descoperit. Este vorba despre o băutură de culoare galbenă, cu multe vitamine, dar şi lipide, glucide şi calciu. Fotbalistul Barcelonei s-a confruntat cu pierderi de greutate, iar asta s-a văzut cel mai bine pe 29 iulie, vara aceasta, din cauza unei hemoragii excesive pe care a suferit-o atunci cînd i-au fost scoase amigdalele, printr-o intervenţie chirurgicală, după Cupa Confederaţiilor.

Nutriţionistul clubului este principalul ajutor pentru acesta, pentru că i-a stabilit un program alimentar strict, de urmat cu stricteţe. Anemia i-a afectat sănătatea acestuia, fierul din organism începînd să scadă. Aşadar, dieta lui conţine şi carne roşie, mai exact de pui şi de peşte. Pe lîngă asta, Neymar va trebui să consume linte, cereale integrale şi spanac.

ADVERTISEMENT

“Poţiunea magică

Băutura făcătoare de minuni este, de fapt, un shake de proteine specifice, naturale, pentru a ajuta greutatea corporală şi masa musculară. Neymar a încercat diverse arome, precum ciocolată sau căpşuni, dar fotbalistul a optat pentru vanilie. În mod normal, acesta bea 300 de mililitri după meciuri, şi numai 150 de mililitri după antrenamente.

Ce conţine, de fapt, “poţiunea”: un pachet bun de vitamine pentru completarea aportului de protein. Unele dintre ele sunt B-urile: B1, B2, B6, B9, B12, C şi E. Pe lîngă toate acestea, în shake se mai găseşte şi fier, mai exact 0,20 miligrame, 200 de miligrame de calciu, 8 grame de carbohidraţi, 95 de miligrame de sodiu şi 3 grame de lipide, cărora le sînt adăugate aminoacizi şi trigliceride.

ADVERTISEMENT

Shake-ul este prezentat, în mod normal, sub formă de granule care, combinate cu apă sau lapte (în unele cazuri), pot deveni o adevărată dietă. Brazilianului i se calculează 100 de grame de praf, gramajul fiind considerat mai mult decît suficient pentru dieta lui zilnică. Aceasta presupune un aport caloric de aproximativ 300 de kcal. Rezultatele de pînă acum nu au fost surprinzătoare, deoarece jucătorul a reuşit să recupereze doar două kilograme într-o lună şi puţin.

Şi steliştii au o băutură galbenă

Roş-albaştrii consumă la meciuri shoturi de Isostar, o băutură ce conţine un grad ridicat de cofeină şi care este tot galbenă. Obiectivul ei? Creşterea instantă a energiei. Lichidul găsit în recipienţii de 60 de mililitri este lipicios, galben, cu aromă de căpşune. Tehnicianul Laurenţiu Reghecampf a afirmat: “Nu sînt medicamente, nu sînt vitamine, e o băutură!”

ADVERTISEMENT

Ce conţine un tub energizant folosit de stelişti? 298 de calorii, 0,2 grame de proteine, 17,3 grame de carbohidraţi, 15,3 g zaharuri, 108 miligrame de vitamina C şi 0,1 miligrame de vitamina B1, plus 99 miligrame cofeină.

Tags: