News

Dacă ești părinte trebuie să știi asta. Cum activezi funcția SOS pe telefonul copilului

04.08.2019 | 13:12
Daca esti parinte trebuie sa stii asta Cum activezi functia SOS pe telefonul copilului
Telefoanele mobile au o funcție care te ajută în situații de urgență. Află care este aceasta și cum te ajută. Sursa foto: vremeanoua.ro

Telefonul mobil a devenit indispensabil chiar și pentru copiii foarte mici. Într-o lume în care copiii stau tot mai mult pe telefon să se joace sau să acceseze diverse site-uri, tu ca părinte trebuie să știi cum telefonul mobil poate fi un aliat de încredere în situații de urgență.

Telefoanele mobile de ajutor în situații de urgență

Smartphone-ul face parte din viața noastră și uneori nu ne vedem viața fără telefon mobil. Și acest lucru este valabil și în cazul copiilor noștri. Având în vedere toate nenorocirile care se întâmplă zilnic în lume părinții trebuie să fie precauți și să-i țină pe copii cât mai departe de pericol. Telefonul mobil ar putea fi un aliat de încredere în situații de urgență.

Telefoanele mobile au o funcție care te ajută să ceri rapid ajutor și să alertezi contactele în caz de urgență. Funcția S.O.S. Urgențe (Emergency S.O.S.) te ajută în situații de urgență fără să mai fie nevoie să deblochezi telefonul. Această funcție se poate activa pe telefoanele care au sistem de operare Android și iOS.

Cum activezi aplicația SOS pe telefonul mobil
Cum activezi aplicația SOS pe telefonul mobil dacă ai un iPhone. Sursa foto: itsybitsy.ro

Cum activezi funcția S.O.S. pe un telefon cu sistem de operare iOS

Deținătorii unui telefon marca iPhone pot activa funcția S.O.S. ținând apăsat butonul lateral sau din partea de sus până când va apărea opțiunea S.O.S. Urgențe (Emergency S.O.S.). Ulterior va trebui să tragi de cursorul S.O.S. Urgențe pentru a apela serviciul 112 unde la Contacte de urgență va trebui să adaugi persoanele pe care vrei să le apelezi în situații de urgență. Aceste contacte vor primi câte un SMS cu locația în care te afli.

Contactele vor fi adăugate în aplicația Sănătate. După ce intri în această aplicație selectează ID Medical și apoi opțiunea Contacte pentru urgențe care îți va permite să adaugi persoanele pe care vrei să le anunți în situații de pericol sau urgență. Tot aici poți completa tratamentele pe care le urmezi, dacă ai alergii, grupa de sânge sau afecțiunile de care suferi. Aceste detalii medicale vor fi de ajutor medicilor în situația în care ești găsit inconștient.

Contactele vor primi un sms cu locația ta
Cum activezi funcția SOS dacă ai un sistem de operare Android. Sursa foto: itsybitsy.ro

Cum activezi funcția S.O.S. pe un telefon cu sistem de operare Android

Persoanele care dețin un telefon mobil cu sistem de operare Android și vor să activeze opțiunea S.O.S. Emergency trebuie să intre la Setări – Caracteristici avansate. Dă scroll până ajungi la opțiunea Trimitere de mesaje SOS și activează această funcție. Contactele care vor fi apelate în situații de urgență vor putea fi adăugate prin apăsarea pe Trimitere mesaje către. Aici selectează persoanele care vrei să primească SMS în momentul în care te afli în pericol.

Opțiunea S.O.S. de pe Android este aproape identică cu cea de la iPhone. Ține apăsat de 3 ori butonul lateral de pornire al telefonului în momenul în care te afli în pericol. Telefonul va trimite pe lângă locația exactă și două fotografii realizate cu camerele foto din față și din spate, dar și o scurtă înregistrare audio de circa 5 secunde.

Cum activezi opțiunea S.O.S. la Huawei

Dacă ai un telefon marca Huawei poți activa funcția S.O.S. Emergency intrând în Settings > Security and privacy > Emergency SOS. Aici trebuie să activezi opțiunea SOS și apoi trebuie să adaugi contactele care vrei să fie apelate în situații de urgență.

În cazul în care ești în pericol trebuie doar să apeși rapid butonul lateral de pornire al telefonului, de 5 ori și apoi contactele bifate în agenda ta vor primi automat cu SMS cu locația în care te afli.