News

Dacă rușii câștigă în Ucraina, Moldova și România sunt următoarele, avertizează un senator american

Aflat în România, senatorul Robert Portman a avertizat că, dacă ruşii vor câştiga în războiul din Ucraina, există riscul să treacă mai departe în Transnistria şi Moldova sau chiar România.
28.05.2022 | 22:00
Daca rusii castiga in Ucraina Moldova si Romania sunt urmatoarele avertizeaza un senator american
Robert Portman a condus delegația Senatului SUA care s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă Foto: Facebook Guvernul României
ADVERTISEMENT

Senatorul a adăugat că dacă NATO va rămâne unită, ruşii se vor aşeza la masa negocierilor.

Dacă rușii câștigă în Ucraina, Moldova și România sunt următoarele

“Dacă ruşii vor câştiga în Ucraina, în opinia mea, există riscul să treacă în Transnistria, Moldova şi voi sunteţi următorii.

Cred că e important să continuaţi să faceţi ceea ce faceţi, adică să vă opuneţi agresiunii ruse împotriva unei ţări suverane, independente, care, la fel ca România, este o democraţie, care a ales să privească spre vest”, a spus el relatează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Robert Portman consideră absolut necesar ca statele lumii să continue să susțină Ucraina care nu face nimic altceva decât să se apere.

“Mi-aş dori să văd o negociere în care Rusia acceptă să părăsească Ucraina. Este o ţară independentă, suverană şi toate ţările din regiune, inclusiv Elveţia sau Suedia, i-au luat partea, deoarece este atât de clar care e situaţia din punct de vedere moral.

ADVERTISEMENT

Da, Rusia ar trebui să negocieze şi să fie de acord să părăsească Ucraina şi să îi permită să fie o ţară independentă.

Nu cred că acest lucru are şanse să se întâmple dacă nu există din partea Rusiei sentimentul că nu va avea succes.

ADVERTISEMENT

Nu ştiu care sunt scopurile lor. Spun un lucru, iar apoi fac altfel. Dar indiferent de ţelurile lor, cred că nu vor pleca fără să fie forţaţi, de aceea e important să susţinem în continuare Ucraina.

Ei pur şi simplu se apără, încearcă să evite noi victime civile. Vedeţi cum ruşii au transformat un oraş precum Mariupol în moloz. Au murit civili, femei şi copii.

ADVERTISEMENT

Mi se rupe inima când văd imaginile, când citesc ştirile, când aud de la prietenii ucraineni ce se întâmplă”, a afirmat senatorul american.

Potrivit guvernului României, în cadrul întrevederii dintre premierul Nicolae Ciucă și delegația Senatului american au fost discutate subiecte legate de sprijinul american pentru investițiile în energia nucleară, facilitatea oferită de România pentru exporturile ucrainene de cereale și situația de securitate a României și a regiunii în contextul agresiunii militare pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

ADVERTISEMENT