News

“Dacă se liniștește situația, românii îşi vor face concediile în ţară, anul acesta!” Speranțe pentru hotelierii de pe litoral, în plină pandemie

10.04.2020 | 19:30
Hotelurile de pe litoral speră să dea lovitura în această vară. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

În plină pandemie de coronavirus există speranțe pentru hotelierii de pe litoral. Oamenii spun că sunt liniștiți deocamdată și așteaptă să vadă cum se termină întreaga situație. De altfel, dacă starea de urgență dispare în următoarea lună, atunci turiști vor fi cu siguranță, cred aceștia.

Speranțe pentru hotelierii de pe litoral în plină pandemie de coronavirus!

Mai mult de atât, hotelierii ar putea beneficia din plin. Astfel, românii, mari amatori de concedii în Grecia, Turcia sau Bulgaria, ar putea rămâne în această vară acasă. Cel puțin, așa văd lucrurile mai mulți patroni de hoteluri sau vile de pe malul Mării Negre.

ADVERTISEMENT

Cu toții însă recunosc că situația nu este deloc roz. Dacă în alți ani rezervările pentru vară începeau deja, acum situația este la pământ. Toți cei contactați de FANATIK spun că nu au nici măcar o solicitare. Cât despre 1 mai, numai de bine.

„Dacă se liniștește situația, românii vor rămâne anul acesta în țară”

„Nu există deloc rezervări până în acest moment, acesta e adevărul. Dar, sperăm, în funcție de cum evoluează ca acestea să înceapă să apară. Anul trecut pe vremea aceasta aveam, într-adevăr, dar nu erau foarte foarte multe nici atunci.

ADVERTISEMENT

Vor fi pierderi cu siguranță. Cred însă că anul acesta, românii vor sta acasă cu siguranță. Nu vor mai prefera să meargă prin alte țări”, ne-a transmis reprezentantul unui hotel din Costinești.

La Mamaia, perla litoralului românesc, lucrurile sunt cam la fel. Mersul la mare de 1 mai a fost amânat, în timp ce rezervările pentru vară sunt mai degrabă promisiuni ale agențiilor de turism.

„Au fost ani în care am mers full de 1 mai. Nu și în 2020. Dumnezeu știe ce o să se întâmple. Sperăm să salvăm vara, să reușim să mai ștergem din capitolul pierderi”, ne-a zis un hotelier important din Mamaia de Nord.

ADVERTISEMENT

„Nu avem rezervări, dar, în general românii le făceau mai spre lunile de vară. Dacă se liniștește totul, dacă situația va fi una bună, normală, atunci românii vor rămâne anul acesta în țară. Eu cred că le va fi teamă să plece mai departe.

Cred că, de data aceasta, vor prefera liniștea și siguranța de acasă, poate nu neapărat la mare, dar, în mod categoric, în țară”, a plusat și proprietara unei vile din Eforie de Nord.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri