”Dacă vrea să reuşească, Mulţescu trebuie să aibă răbdare şi încredere!”

Mircea Lucescu, 68 de ani, cel mai titrat antrenor român, s-a întors în Ştefan cel Mare, în locul de unde s-a lansat în fotbalul mare. Antrenorul lui Şahtior va fi mîine seară, de la 18:30,...
06.09.2013 | 17:48
Daca vrea sa reuseasca Multescu trebuie sa aiba rabdare si incredere

Mircea Lucescu, 68 de ani, cel mai titrat antrenor român, s-a întors în Ştefan cel Mare, în locul de unde s-a lansat în fotbalul mare. Antrenorul lui Şahtior va fi mîine seară, de la 18:30, adversarul ”cîinilor” într-o partidă de verificare. Il Luce a vorbit pentru site-ul oficial al lui Dinamo despre noul proiect al lui Ionuţ Negoiţă, despre ce trebuie să facă Gheorghe Mulţescu pentru a reuşi şi despre actualii jucători ai ”cîinilor”.

1. Despre Dinamo, echipa sa de suflet: ”Vin cu plăcere, mă leagă atîtea lucruri şi momente extraordinare la Dinamo. Nu am toţi jucătorii la dispoziţie, cred că şi Dinamo are ceva jucători la echipele naţionale, dar jucătorii de atac, brazilienii, sînt aici. Vin cu nostalgia momentelor trăite în groapa asta de la Dinamo, ca jucător şi ca antrenor. Vin cu speranţa că momentul prin care trece Dinamo, de dificultate, să dureze cît mai puţin şi clubul să revină sus, unde merită să fie”.

2. Despre cum joacă new-Dinamo: ”Am văzut secvenţe din vreo două partide ale lui Dinamo, totul depinde de cum vor trece peste acest moment foarte greu. Cel mai greu moment este insolvenţa sau falimentul, mai greu decît retrogradarea sau ratarea unui titlu. În astfel de situaţii, alegerile nu sînt extraordinare în privinţa formării lotului de jucători, dar încet, încet se revine. Echipa are potenţial, am văzut jucători tineri, promiţători, important este să se găsească răbdarea necesară pentru a-i ajuta să crească, să se accelereze procesul de maturizare a lor”.

3. Despre implicarea lui Ionuţ Negoiţă: ”Negoiţă merită să fie susţinut, să i se dea toată încredere pentru că nu ştiu cine ar fi putut lua echipa în acea situaţie. Şi-a asumat un risc extraordinar, nu prin investiţia făcută, ci şi în raport cu suporterii. Vor înţelege ei ce merite are acest om, vor avea ei răbdarea să vadă echipa crescînd, vor contribui la revenirea echipei?  Primii care ajută sînt suporterii, mai mult decît atunci cînd se bucură de un mare succes”.

4. Despre ce trebuie să facă Mulţescu pentru a reuşi: ”Mulţescu nu e un copil să-i spun eu ce să facă, are experienţă mare. I-aş da sfaturi unuia de 37-38 de ani, dar nu lui. El trebuie să arate răbdarea necesară şi încrederea totală în acest proiect, să fie convins că poate duce proiectul la capăt”.

5. Despre jucătorii care l-au impresionat şi despre Ţucudean: ”Ca să mă impresioneze un jucător, trebuie să cîştige un titlu, să joace în Europa, să fie titular la echipa naţională, ori asta nu se mai întîmplă la Dinamo de ceva vreme. Orice reîntoarcere nu este binevenită, e un pas înapoi. Nu mai vine cu acelaşi spirit, nu mai e acelaşi jucător, îi blochează şi pe ceilalţi jucători!”.

6. Despre o revenire pe banca lui Dinamo: ”Ar fi imposibil să mai am entuziasmul pe care l-am avut acum vreo 30 de ani, să o iau de la capăt într-un fotbal cu totul nou pentru mine, rămas în urma campionatelor mari din Europa, din lipsa de profesionalism a tuturor, conducători, jucători, antrenori, media!”.