News

Dacia a dat vestea cea mare. Primul model hibrid se lansează în curând

Premieră istorică pentru compania Dacia. Constructorul auto va lansa primul model hibrid de autoturisme sub marcă românească.
07.10.2022 | 23:53
Dacia a dat vestea cea mare Primul model hibrid se lanseaza in curand
Dacia lansează Jogger, primul model hibrid. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Salonul Auto de la Paris, care se va desfășura în perioada 17 – 23 octombrie, va aduce o premieră pentru constructorul auto român Dacia.

Dacia lansează Jogger, primul model hibrid

Într-un comunicat emis vineri, 7 octombrie, compania cu sediul la Mioveni spune că va prezenta în Franța noul concept Manifesto, alături de gama de modele cu noua identitate vizuală, o serie limitată a modelului Duster dar şi noul Jogger cu motorul hibrid – HYBRID 140.

ADVERTISEMENT

Dacia a deschis un nou capitol în istoria sa odată cu adoptarea unei noi identităţi de marcă. Astfel, un nou logo şi-a făcut apariţia simultan pe toată gama de modele (Spring, Sandero, Logan, Duster & Jogger), iar noile elemente vizuale şi noile culori au devenit o parte integrantă a imaginii showroom-urilor mărcii.

La Salonul auto de la Paris publicul larg va avea pentru prima oară ocazia de a descoperi aceste schimbări pe modelele Dacia.

ADVERTISEMENT

Standul Dacia va găzdui un demonstrator al motorului HYBRID 140, motorizare care va fi folosită în premieră în gama Dacia pe modelul Jogger”, precizează compania.

Debutul comenzilor pentru acest model hibrid al Jogger va avea loc la începutul anului 2023. Primele livrări vor începe din primăvara anului viitor.

ADVERTISEMENT

Care sunt caracteristicile tehnice ale modelului hibrid Jogger

Dotările tehnice ale noului model hibrid Jogger sunt similare celor de pe Clio E-Tech. Mașina va dispune de un motor pe benzină de 91 CP de 1,6 litri şi două motoare electrice: unul de 49 CP şi un al doilea de 20 CP, conform Adevărul.

Mașina va avea o putere maximă de 140 CP şi va avea şi o baterie litium-ion de 1,2 kWh. În zona orașului, vehiculul va putea fi condus în regim complet electric. Totodată, sistemul de propulsie în afara oraşului va reduce consumul cu până la 40%.

ADVERTISEMENT

În prezent, Jogger este disponibil în două versiuni de motorizare: o unitate pe benzină 1.0 TCe 110 și una 1.0 ECO-G 100 cu alimentare mixtă benzină și GPL.

Dacia prezintă la Paris și seria limitată de Duster Mat-Edition

Dacia mai vine la Paris cu un Duster într-o serie limitată, intitulată Mat Edition.

Mașina va fi disponibilă într-o singură configurație, cu o nuanță de caroserie exclusivă și beneficiind de echiparea de vârf din punct de vedere mecanic a mărcii Dacia.

Motorul TCe 150 cuplat cu cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj EDC. Design-ul distinctiv al versiunii Duster Mat Edition va sublinia o dată în plus atractivitatea mărcii”, anunță constructorul român.

Comenzile pentru noua serie limitată de Duster vor debuta la finalul lui 2022.

ADVERTISEMENT