News

Dacia a prezentat modelul Jogger Hibrid la Paris. Cât costă și cum arată

La Salonul Auto de la Paris, Dacia a prezentat, printre altele, și modelul Jogger Hibrid, adaptat noilor cerințe tehnice impuse de Uniunea Europeană din 2035.
21.10.2022 | 20:58
Dacia a prezentat modelul Jogger Hibrid la Paris Cat costa si cum arata
Jogger Hibrid, cel mai scump model care va fi vândut de Dacia. Foto: facebook.com/DaciaRomania
ADVERTISEMENT

Conform reprezentanților Dacia, Jogger Hibrid reprezintă primul mașină hibrid românească prezentată la renumitul Salon Auto de la Paris. Producătorul autohton coordonat de Renault Group a transmis despre acest model că are puţine emisii, este mai econom şi mai puternic.

Dacia ține ștacheta sus

Scopul nostru este să propunem ceva accesibil clientului, dar bineînțeles că acestea vor fi mai scumpe decât un motor clasic pe benzină sau decât un motor GPL.

ADVERTISEMENT

Așa că vom avea cele trei Jogger pentru a permite clientului să aleagă care este cel mai bun raport calitate/preț“, a declarat pentru Antena 3 CNN inginerul de motoare Didier Michaud.

Astfel, noul Jogger va fi echipat cu un motor hibrid şi va fi produs în ţara noastră, deși la un moment dat fusese vehiculată varianta fabricării acestuia la Bursa, în Turcia. Jogger Hybrid va avea un motor pe benzină de 1,6 litri și două motoare electrice, care dezvoltă împreună 140 CP.

ADVERTISEMENT

În același context, bateria va avea capacitatea de 1,2 kW. În ceea ce privește prețul de pornire, compania producătoare a transmis că persoanele interesate trebuie să pregătească 15.000 de euro cu TVA.

Vânzările Dacia, un exemplu pentru piața europeană

Potrivit sursei citate, asta înseamnă că va fi cel mai scump model Dacia de până acum. Mai simplu spus, Jogger Hybrid va avea cel mai ridicat preţ de pornire.

ADVERTISEMENT

La Paris, Dacia a prezentat și conceptul Manifesto, un autoturism de teren cu un look futuristic, dar care nu va intra în producţie. Dacia Manifesto reprezintă doar o idee despre cum ar putea evolua viitoarele modele.

Dacia Jogger Hibrid
Jogger Hibrid va fi cel mai scump model care va fi vândut de Dacia. Foto: captură YouTube – colaj FANATIK

Altfel, vicepreședintele Dacia a anunţat că din 2024, Dacia Spring va benefica de o schimbare de design. Anunțul a venit în contextul în care Spring ocupă locul patru în clasamentul vânzărilor din segmentul european al mașinilor electrice.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut cât de profitabilă va fi mai departe strategia companiei. În 2022, Dacia a vândut cu 10% mai multe maşini deși piață europeană de profil a fost afectată de pandemie și explozia prețurilor la energie.

ADVERTISEMENT
Tags: