News

Dacia își lansează cel mai scump model de până acum: Jogger. Cum arată şi cât va costa

Dacia își va lansa cel mai scump model de pe piața sa pe auto: Jogger. Totodată, este cel mai lung model din gamă și poate transporta șapte pasageri. Iată cum arată și ce preț va avea!
03.09.2021 | 15:29
Dacia isi lanseaza cel mai scump model de pana acum Jogger Cum arata si cat va costa
Dacia își lansează cel mai scump model de până acum: Jogger. Cum arată şi cât va costa. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Jogger este cel mai nou model din gama Dacia. Va fi asamblat la Mioveni la finalul acestui an, acolo unde își are, de fapt, Dacia sediul. Jogger va fi cel de-al doilea hibrid produs la noi în țară și primul din gamă.

Jogger este gândit de reprezentanții Dacia după cum și-au dorit să fie relansați în 2004, de către Grupul Renault. Jogger are 4, 55 metri și poate transporta șapte pasageri, prin componența a cinci locuri.

ADVERTISEMENT

Prețul de la care pornește Jogger

Astfel, având în vedere aceste principale caracteristici, Dacia a stabilit pentru Jogger un preț de pornire de 15.000 de euro, la care se adaugă și TVA.

Foto: Jogger, noul model al Dacia                     sursa foto: Facebook Dacia

”Noua Dacia Duster este aici! Are toate avantajele unui SUV contemporan și îți poate aduce premii cu spirit de aventură!” au scris reprezentanții Dacia România pe facebook. 

ADVERTISEMENT

Jogger este caracterizat și de un segment compact, datorită lungimii și spațiului pe care-l are, care reprezintă aproape 40% din piața europeană. Jogger are și caracterisiti similare cu modelul Sandero Stepaway.

Concret, la fel ca Sandero Stepaway, Jogger are bare de plafon care se pot roti pentru a fi transportate anumite obiecte. De asemenea, are șase airbaguri, senzori de parcare pe față și pe spate.

ADVERTISEMENT

Jogger va putea fi pornit cu ajutorul unui card

Un alt detaliu care-l face să fie și mai spectaculos, Jogger va putea porni de pe loc cu ajutorul unui card și nu cu cheia de contact. Jogger are și o gamă de motoare variată:

Gama de motoare este compusă din trei propulsoare: Eco-G, deținută și de Dacia Duster, Logan și Sandero, al doilea propulsor este de 1,0 litri TCe, iar al treilea de 140 CP.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește bateria noului model al Dacia va avea 1,2 kW și va permite plecarea electrică de pe loc. Acest lucru înseamnă că vom avea de a face cu o mașină automată.

Când va fi pus la vânzare modelul Jogger al Dacia

Jogger va fi pus la vânzare în februarie 2022, iar tot de anul viitor, din noiembrie, se vor putea face și comenzi ale celui mai scump model al Dacia de până acum.

Anul 2021 a reprezentat pentru Dacia o reînnoire a gamei, căci s-au mai creat și noi modele de Sandero şi Logan, un Duster facelift și un automobil electric, Spring.

ADVERTISEMENT